گفتار درمانی در منزل

اگر احساس می‌کنید که مشکلات گفتاری در زندگی روزمره شما و ارتباطات‌تان موانع ایجاد کرده و باعث بروز مشکلاتی برای شما شده است، ما در مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل مهر درمان به شما کمک می‌کنیم تا این موانع را برطرف کنید. خدمات گفتار درمانی ما به صورت کاملاً تخصصی و در منزل یا مکان مورد نظر شما ارائه می‌شود. چه دچار لکنت زبان خفیف باشید و چه به دلیل آسیب‌های مغزی نیاز به گفتار درمانی داشته باشید، تیم گفتار درمانگی مجرب و حرفه‌ای ما در کنار شما هستند. در ادامه روش دریافت خدمات گفتار درمانی در منزل برای شما توضیح داده‌ایم.

گفتار درمانی در منزل

مراحل دریافت خدمات گفتار درمانی در منزل مهر درمان

در ادامه به صورت گام به گام با مراحل دریافت خدمات گفتار درمانی ما آشنا شوید.

سوالات متداول

بخشی از سوالات پرتکرار در مورد این موضوع را می توانید مشاهده کنید ...

برای استفاده از خدمات ما، کافیست با شماره تلفن‌ 02143000830 بگیرید یا از طریق سایت ویا اپلیکیشن اقدام به ثبت درخواست کنید.

بله، بهتر است اطلاعاتی مانند تاریخچه پزشکی بیمار، نوع مشکل گفتاری و هر گونه آزمایش یا مشاوره قبلی را آماده کنید تا مشاوران بتوانند بهتر شما را راهنمایی کنند.

تعداد جلسات بستگی به نوع اختلال گفتاری و شرایط خاص بیمار دارد. پس از ارزیابی اولیه توسط گفتار درمان‌گر، برنامه درمانی شخصی‌سازی‌شده و تعداد جلسات مورد نیاز تعیین خواهد شد.

خیر، خدمات گفتار درمانی ما برای افراد در تمام سنین از جمله کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ارائه می‌شود. ما به مشکلات گفتاری متنوعی که ممکن است در هر سنی به وجود آید، رسیدگی می‌کنیم.

هزینه خدمات گفتار درمانی در منزل بسته به تعداد جلسات، نوع تمرینات برخی شرایط دیگر متفاوت است. برای اطلاع از هزینه می‌توانید با شماره 02143000830 تماس بگیرید.

گفتار درمانی در منزل
خدمات گفتار درمانی در خانه

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی یا  یا پاتولوژی گفتار یکی از روش‌های توانبخشی است که به درمان اختلالات گفتاری مانند لکنت زبان و … کمک می‌کند. به صورت کلی گفتار درمانی شامل آموزش و انجام تمرینات است که منجر به درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع می‌شود. پاتولوژی گفتار توسط گفتار درمانگر، انجام می‌شود. گفتار درمانگر وضعیت بیمار را بررسی می‌کند و وابسته به نوع اختلال بیمار، بهترین تمرین‌ها را برای درمان بیمار انتخاب می‌کند. شما در این روش توانبخشی با SLP یا گفتار درمانگر کار خواهید کرد. گفتار درمانگر بر اساس مشکلات فرد تمریناتی را آموزش می‌دهد که باعث بهبود اختلالات گفتاری فرد می‌شود.

به صورت کلی، برخی از افراد برای صحبت کردن و برقراری ارتباط به کمک نیاز دارند و برخی دیگر، برای پردازش و درک بهتر کلمات به گفتار درمانی نیاز دارند. اگر شما یا عزیزانتان از این دسته افراد هستید، پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت خدمات گفتار درمانی در منزل مهر درمان با شماره 0214300083 تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را به صورت کامل راهنمایی کنند.

نکات مهم گفتار درمانی در منزل برای والدین

رشد گفتار و زبان برای رشد کلی کودک بسیار مهم است. این پایه و اساس توانایی کودک برای برقراری ارتباط موثر با دیگران و درک و پردازش زبان است. کودک ممکن است از نظر تحصیلی، اجتماعی و عاطفی بدون مهارت‌های زبانی قوی دچار مشکل شود. گفتار درمانی می‌تواند به کودک شما کمک کند تا بر چالش‌های ارتباطی غلبه کند. شما به عنوان والدین، نقشی حیاتی در کمک به فرزندتان برای توسعه مهارت‌های زبانی دارید. تمرینات گفتار درمانی در خانه با فرزندتان می‌تواند به طور موثری از رشد زبان او حمایت کند و مهارت‌های گفتاری و ارتباطی او را بهتر کند. در اینجا ۵ نکته برای تمرین تمرینات گفتار درمانی در خانه با فرزندتان را ذکر می‌کنیم:

  • از زبان ساده و واضح استفاده کنید
  • به فرزندتان حق انتخاب دهید
  • درمان را به عنوان سرگرمی در نظر بگیرید
  • گنجاندن فعالیت‌های روزمره در گفتار درمانی
  • درمان را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید

از زبان ساده و واضح استفاده کنید

وقتی در خانه با فرزندتان صحبت می‌کنید، از زبانی واضح و صریح و واژگانی مناسب برای سن او استفاده کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا به شما پاسخ دهد و او را به خاطر تلاش‌هایش تحسین کنید. در طول روز زیاد با فرزندتان صحبت کنید تا به او کمک کنید مهارت‌های زبانی او را تقویت کند و توانایی او در برقراری ارتباط موثر را افزایش دهید.

به کودک خود کلمات جدید آموزش دهید. برقراری مکالمه با فرزندتان به او کمک می‌کند تا دایره لغات خود را بیشتر کند، مهارت‌های گوش دادن خود را افزایش دهد و توانایی خود را برای بیان کلمات بهتر کند.

به فرزند خود حق انتخاب دهید

وقتی به فرزندتان حق انتخاب می‌دهید، به او کمک می‌کنید تا مهارت‌های حل مسئله و تصمیم گیری را تقویت کند. همچنین به فرزندتان کمک می‌کنید تا یاد بگیرد که چگونه فکر خود را بیان کند و خواسته‌های خود را با شما و دیگران به اشتراک بگذارد. همچنین، قدرت انتخاب کودکان را تشویق می‌کند تا بهتر مسائل را یاد بگیرند، که می‌تواند منجر به اعتماد به نفس بیشتر و مهارت‌های ارتباطی بهتر شود. علاوه بر این، انتخاب کردن به کودکان قدرت می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا بر زندگی و تصمیم‌های خود کنترل داشته باشند، که یکی از جنبه‌های مهم رشد کودک است.

درمان را به عنوان سرگرمی در نظر بگیرید

کودکانی که تاخیر در گفتار دارند، بیشتر درگیر فعالیت‌هایی هستند که به نظرشان جالب و لذت بخش است. بازی‌ها و فعالیت‌هایی را که فرزندتان از آن لذت می‌برد، مانند پازل یا نقاشی، در تمرین‌های گفتار درمانی بگنجانید. فرزندتان را تشویق کنید تا در سناریوها و موقعیت‌های مختلف، مانند رفتن به دکتر یا سفارش غذا در رستوران نقش آفرینی کند. بازی با کودک به او کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را به شیوه‌ای سرگرم کننده و تعاملی بیشتر کند. به فرزندتان برای مشارکت و پیشرفت در تمرینات گفتار درمانی پاداش دهید.

گنجاندن فعالیت‌های روزمره در گفتار درمانی

گنجاندن فعالیت‌های روزمره در گفتار درمانی در خانه برای کمک به رشد مهارت‌های گفتاری و زبانی کودکان مهم است. گفتاردرمانگران اغلب توصیه می‌کنند که والدین به کودکان خود در یادگیری برقراری ارتباط با استفاده از فعالیت‌های روزمره مانند زمان صرف غذا، حمام یا بازی با اسباب بازی‌ها تمرکز کنند. استفاده از فعالیت‌های روزمره فرصت‌هایی را برای کودکان فراهم می‌کند تا در موقعیت‌های زندگی واقعی را تمرین کنند و این کار، تمرین‌ها را جالب‌تر می‌کند.

درمان را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید

تمام خانواده را در تمرینات گفتار درمانی شرکت دهید. گفتاردرمانگران معمولا مشارکت خواهر و برادر، پدربزرگ و مادربزرگ یا سایر اعضای خانواده را در فعالیت‌های گفتار درمانی توصیه می‌کنند، زیرا به ایجاد محیطی حمایتی کمک می‌کند. زمانی که تمام خانواده درگیر گفتاردرمانی هستند، همه می‌توانند در مورد اهداف درمانی کودک و نحوه حمایت از آن‌ها همدل باشند. شرکت کردن کل خانواده به اطمینان از ثبات در درمان کودک کمک می‌کند، که برای پیشرفت بسیار مهم است.

مشارکت خانواده به کودک اجازه می‌دهد تا مهارت‌های خود را در محیط‌های مختلف و با افراد مختلف تمرین کند. این کار به افزایش تسلط و اعتماد به نفس او در هنگام استفاده از مهارت‌ها در موقعیت‌های واقعی کمک می‌کند.

در مورد اختلال بلع در سالمندان نیز بخوانید!

مزایای خدمات گفتار درمانی مهر درمان

تخصص و تجربه

تیم ما متشکل از گفتار درمانگران و متخصصان مجرب است که علاوه بر تحصیلات عالی، سال‌ها تجربه کار با انواع اختلالات گفتاری و زبانی را دارند.

قیمت مناسب

ما در مرکز مهر درمان به ارائه خدمات با کیفیت بالا توجه داریم و سعی می‌کنیم قیمت‌های مناسبی را برای خانواده‌ها فراهم کنیم. 

انعطاف‌پذیری در زمان و مکان خدمات

خدمات گفتار درمانی ما مناسب با زمان و مکان درخواستی شما ارائه می‌شود.

برنامه درمانی شخصی‌

ما به نیازها و اهداف خاص هر بیمار توجه می‌کنیم و بر اساس ارزیابی‌های اولیه، برنامه‌ای شخصی‌ برای هر بیمار طراحی می‌کنیم. 

پشتیبانی و مشاوره

ما در طول دوره درمان در کنار بیماران خواهیم بود و هر زمان که نیاز به مشاوره یا حمایت داشته باشند، می‌توانند برای مشاوره و پشتیبانی با ما تماس بگیرند.

آموزش مراقبت‌های حین و پس از درمان

ما در مهر درمان آموزش‌های لازم را به بیمار و خانواده بیمار در مورد نحوه درمان و مراقبت‌ها و اقدامات مورد نیاز قبل، حین و پس از درمان را ارائه می‌دهیم.

اپلیکیشن مهردرمان

با دریافت اپلیکیشن مهردرمان می توانید هرلحظه از شبانه روز ، از تمامی خدمات مهر درمان شامل دریافت مشاوره رایگان ، رزرو خدمات ، ارتباط با متخصصان مجموعه ، مشاهده اطلاعات کامل درباره خدمات و ... بهره مند شوید . اپلیکیشن مهر درمان روی هر پلتفرمی قابل نصب و اجرا می باشد ، برای نصب اپلیکیشن از راهنمای نصب اپ مهردرمان کمک بگیرید

اپلیکیشن مهردرمان

وظایف گفتاردرمانگر در منزل

وظایفی که گفتار درمانگر برای درمان بیمار در منزل دارد عبارتند از:
  • ارزیابی بیمار: انجام ارزیابی‌های اولیه برای شناسایی نوع و شدت اختلال گفتاری و بررسی تاریخچه پزشکی بیمار از جمله وظایف گفتار درمانگر است.
  • طراحی برنامه درمانی: یکی دیگر از وظایف گفتار درمانگر در منزل تدوین برنامه درمانی مناسب با نیازهای بیمار و تعیین تمرین‌های درمانی مناسب مانند تمرینات گفتاری، تکنیک‌های تنفسی و مهارت‌های ارتباطی است.
  • آموزش مهارت‌های گفتاری و زبانی: آموزش فنون بهبودی مانند: تلفظ صحیح، تقویت صدا و افزایش دایره‌لغات و همچنین کمک به بیماران برای یادگیری مهارت‌های مناسب ارتباطی و اجتماعی از وظایف مهم گفتاردرمانگر است.
  • ایجاد انگیزه و حمایت روانی: گفتار درمانگر باید یک فضای مثبت و انگیزشی برای افزایش اعتماد به نفس در بیمار ایجاد کند.
  • آموزش خانواده: گفتار درمانگر به خانواده و خود بیمار آموزش‌های لازم را برای انجام تمرین‌ها و بهبود روند درمان می‌دهد.
  • پیگیری و ارزیابی مستمر: دیگر وظیفه گفتار درمانگر برقراری ارتباط با بیماران و خانواده‌ او برای ثبت گزارشات از پیشرفت‌ روند درمان برای به روزرسانی یا ایجاد تغییر در برنامه درمانی است.

کدام اختلالات را می توان با گفتار درمانی در منزل درمان کرد؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، افرادی که در گفتار به دلایل مختلف مانند کودکانی که در رشد مشکل دارند یا بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند نیاز به گفتار درمانی دارند. اما به جز این دو مورد، بیماری‌ها و مشکلات دیگر نیز هستند که به گفتار درمانی نیاز دارند. گفتار درمانی در منزل یکی از بهترین گزینه‌های توانبخشی برای اکثر بیماران است، زیرا آرامش و حس امنیت محیط خانه تاثیر بسیار زیادی در روند بهبود بیماران دارد. اختلالاتی که نیاز به گفتار درمانی دارند عبارتند از:

  • آفازی
  • آپراکسی
  • اختلال در تلفظ
  • اختلالات شناختی
  • دیزآرتری
  • اختلالات بیانی
  • اوتیسم
  • لکنت زبان

آفازی

آفازی اختلالی است که فرد مبتلا به آن در صحبت کردن یا درک آنچه دیگران می‌گویند مشکل دارد. این اختلال معمولاً به دلیل آسیب به بخشی از مغز اتفاق می‌افتد. در بیشتر مواقع، آفازی نشانه مشکل دیگری مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی است، اما در برخی شرایط ممکن است جزو عوارض میگرن نیز باشد. تمرینات مختلفی برای درمان آفازی با گفتار درمانی وجود دارد که شامل تمرین گفتار همراه با موسیقی، تمرینات زبان درمانی ناشی از محدودیت (CILT)، تمریناتی برای تحریک نواحی از مغز که مسئول حرکت زبان هستند و… می‌شود.

آپراکسی

آپراکسی گفتاری کودکی (CAS) یک اختلال گفتاری نادر است. کودکان مبتلا به این اختلال در کنترل لب، فک و زبان خود هنگام صحبت کردن مشکل دارند. در واقع مغز قادر به هدایت صحیح حرکات مورد نیاز عضلات فک، لب و زبان برای گفتار نیست. برای درمان CAS، گفتار درمانگر به کودک آموزش می‌دهد که روش صحیح بیان کلمات، هجاها و عبارات را تمرین کند. افراد مبتلا به آپراکسی می‌دانند چه می‌خواهند بگویند، اما در شکل دادن کلمات مشکل دارند. آن‌ها ممکن است در خواندن، نوشتن، بلع و سایر مهارت‌های حرکتی نیز مشکل داشته باشند.

اختلال در تلفظ

افراد مبتلا به اختلال در تلفظ قادر به تولید صدای برخی کلمات خاص نیستند. در فرهنگ عامه این اختلال را به عنوان نوک زبانی حرف زدن نیز می‌شناسند. برای مثال، بیمارانی که مشکل در تلفظ دارند کلمه قرمز را قدمز یا قلمز تلفظ می‌کنند. گفتار درمانی برای افرادی مبتلا به این اختلال بسیار مفید است و تاثیر زیادی در درمان این اختلال دارد.

اختلالات شناختی

اختلال شناختی، اختلالی است که در آن ناحیه‌ای از مغز که توانایی تفکر را کنترل می‌کند آسیب می‌بیند. بیماران مبتلا به این اختلال، در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند. همچنین، این افراد در گوش دادن، صحبت کردن، حافظه و حل مسئله (مثلا مسائل ریاضی) نیز مشکل دارند. گفتار درمانی برای اختلالات شناختی بیشتر بر روی مهارت‌های گفتاری و ارتباطی کار می‌کند و فقط برای کسانی که در صحبت کردن مشکل دارند نیست. این روش گفتار درمانی معمولاً شامل تمرین‌های مغزی شناختی و آموزش بیمار و خانواده بیمار می‌شود.

دیزآرتری

در بیماری دیزآرتری ماهیچه‌هایی که گفتار استفاده می‌شوند، ضعیف هستند و به درستی کار نمی‌کنند. افراد مبتلا به این بیماری به صورت آهسته و نامفهوم صحبت می‌کنند. علل شایع دیزآرتری شامل سکته مغزی، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) و دیگر اختلالات سیستم عصبی می‌شوند. گفتار درمانی برای دیزآرتری شامل موارد زیر می‌شود:

  • ورزش‌هایی برای تقویت ماهیچه‌های زبان، لب‌ها و فک
  • تمریناتی برای بلندتر صحبت کردن، مانند کشیدن نفس عمیق قبل از صحبت کردن
  • تمرین‌هایی برای واضح‌تر صحبت کردن، مانند کند کردن گفتار و استفاده از عضلات خاص برای ایجاد صداها و کلمات

اختلالات بیانی

افراد مبتلا به اختلال بیانی، در بیان کلمات یا بیان افکار خود دچار مشکل می‌شوند. اختلالات بیانی معمولا ناشی از سکته مغزی یا سایر مشکلات عصبی، تاخیر در رشد و کاهش شنوایی هستند. هدف گفتار درمانی برای این نوع اختلالات، افزایش تعداد عباراتی است که کودک مبتلا به این بیماری استفاده می‌کند، است.

اوتیسم

افراد مبتلا به اوتیسم یک چالش منحصر به فرد از جمله مشکلات ارتباطی را برای والدین، مراقبان و درمانگران خود به وجود می‌آورند. بسیاری از افراد اوتیسمی تعامل با چهره‌های جدید یا قرار گرفتن در محیط‌های ناشناخته و موقعیت‌های جدید را دوست ندارند. به این دلیل گفتار درمانگر برای درمان این افراد کار بسیار دشواری دارد. گفتار درمانگر برای درمان بیماران اوتیسم از تمرین صداهای حیوانات، تمرین با اسباب بازی برای کودکان و دیگر تمرینات مرتبط استفاده می‌کند.

لکنت زبان

لکنت زبان یکی از مشکلات گفتاری است که باعث مشکل در صحبت کردن می‌شود. افرادی که لکنت زبان دارند، بسته به نوع و شدت لکنت در بیان کلمات یا جملات مشکل دارند و نمی‌توانند به صورت پیوسته و کامل صحبت کنند. این افراد معمولا در هنگام صحبت کردن یا یک صدا را می‌کشند یا آن را چند بار تکرار می‌کنند. تمرین‌های گفتار درمانی برای لکنت بر روی اصلاح الگوهای لکنت، باعث بهبود وضعیت روحی و روانی مانند اضطراب می‌شوند.

تمرین‌های گفتار درمانی در منزل

برای هر یک از اختلالات گفتاری که در بالا توضیح دادیم، تمرینات مختلفی وجود دارد. برخی از این اختلالات به جلسات درمانی طولانی نیاز دارند که هر کدام 30 تا 60 دقیقه طول می‌کشند. تمرینات گفتار درمانی عبارتند از:

  • تمرین حرکات زبان
  • حرکات عضلات صورت
  • تکرار کردن حروف و صداها
  • روخوانی با صدای بلند 

تمرین حرکات زبان

تمرین حرکت دادن زبان شامل باز کردن دهان و بیرون آوردن زبان برای انجام حرکات مختلف است. چند نوع از حرکت زبان که می‌توانید تمرین کنید عبارتند از:

  • زبان در داخل و خارج دهان بچرخانید
  • زبان را در داخل و خارج از دهان به سمت چپ و راست حرکت دهید
  • زبان خود را به سمت بالا و پایین هم در داخل دهان هم خارج از دهان حرکت دهید

حرکات عضلات صورت

دیگر تمرین گفتار درمانی حرکات عضلات صورت است که قدرت و کنترل عضلات صورت را تقویت می‌کند. برای انجام این تمرین‌ها می‌توانید لب‌هایتان را جمع کنید و مجدد صورت خود را به حالت طبیعی برگردانید. این تمرین را هر چند بار که می‌توانید تکرار کنید. برای انجام حرکات کنترل شده‌تر می‌توانید سرعت انجام تمرین را کاهش دهید.

روش دیگر برای تمرین حرکات صورت، لبخند زدن است که مهارت‌های حرکتی دهان را تقویت می‌کند. انجام این تمرینات در مقابل آینه ضروری است زیرا مغز شما را تقویت می‌کند.

تکرار کردن حروف و صداها

حروف صامتی را که تلفظ آن برایتان دشوار است با هر یک از مصوت‌های (آ، اَ، اِ، اُ، او و ای) با صدای بلند تکرار کنید. به عنوان مثال، اگر در تلفظ حرف ر مشکل دارید، این حرف را با صداهای (آ، اَ، اِ، اُ، او و ای) بیان کنید. بهتر است این تمرین را برای تمام حروف الفبا انجام دهید.

روخوانی با صدای بلند

برخی از بیماران دچار اختلال در توانایی حرکت لب‌ها و زبان هستند. بنابراین، خواندن با صدای بلند فرصتی برای تمرین مهارت‌های گفتاری آن‌ها فراهم می‌کند. در این تمرین می‌توانید ابتدا از روی یک مجله یا کتاب روخوانی کنید و با پیشرفت در بیان کلمات، می‌توانید به صورت ذهنی داستانی را با صدای بلند بازگو کنید. این تمرین باعث تقویت مشکلات حافظه و اختلالات شناختی نیز می‌شود.

برای موفقیت درازمدت درمانی، اغلب مهم است که تکنیک‌های آموخته شده را به طور منظم در خانه تمرین کنید.

گفتار درمانی در منزل با مهر درمان

اگر به دلایل مختلف دچار اختلال در گفتار یا بلع هستید، مرکز خدمات درمانی پزشکی و پرستاری مهر درمان، خدمات گفتار درمانی در منزل را به شما ارائه می‌دهد. با این خدمات شما می‌توانید به راحتی و در منزل خود، کنار عزیزانتان، مشکلات گفتاری خود یا کودکتان را درمان کنید. برای استفاده از خدمات گفتار درمانی در منزل که ما در مرکز مهردرمان به شما ارائه می‌دهیم، می‌توانید از با شماره 02143000830 تماس بگیرید یا از طریق اپلیکیشن مهر درمان اقدام به ثبت درخواست کنید.

سایر خدمات مهردرمان