گفتار درمانی در منزل

گفتار درمانی در منزل می‌تواند به افراد مبتلا به مشکلات گفتاری کمک کند تا ارتباط بهتری برقرار کنند و موانع ناشی از اختلالات گفتاری را از بین ببرند. هدف گفتار درمانی می‌تواند مثلاً بهبود تلفظ، آموزش صدا یا یادگیری صحیح صحبت کردن باشد. درمان گفتار درمانی را می‌توان برای طیف گسترده‌ای از مشکلات و اختلالات زبانی، از علائم خفیف مانند صدای خشن گرفته تا از دست دادن جزئی گفتار به دلیل آسیب مغزی استفاده کرد. بسته به نوع اختلال، گفتار درمانی را می‌توان با سایر درمان‌های پزشکی یا روان درمانی تکمیل کرد.

گفتار درمانی در منزل

کدام اختلالات را می توان با گفتار درمانی در منزل درمان کرد؟

گفتار درمانی گزینه‌ای برای اختلالات گفتار، صدا و بلع است. در ادامه به بررسی اختلالاتی که می‌توان با گفتار درمانی در منزل درمان کرد پرداخته‌ایم. این اختلالات عبارتند از:

اختلالات گفتاری

با اختلالات گفتاری توانایی یادگیری صحبت کردن، نامگذاری چیزها یا جمله سازی مختل می‌شود. علل این اختلالات اغلب نامشخص است، عوامل خطر شناخته شده در درجه اول اختلالات شنوایی، اختلالات رشد عمومی و اختلالات بلوغ مغزی هستند.

اختلالات گفتاری در بزرگسالان تقریباً همیشه ناشی از آسیب‌ها یا بیماری‌های مغزی است. برای مثال، افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند اغلب در جمله سازی یا یافتن کلمات مشکل دارند. این اختلال آفازی نامیده می‌شود.

اختلال در تلفظ

افراد مبتلا به اختلالات گفتاری در ایجاد صدا، تلفظ کلمات به وضوح یا روان صحبت کردن مشکل دارند.

مشکلات تلفظ در کودکان رایج است، مانند لیپ کردن یا جایگزین کردن یک صدا با صدای دیگر. اختلالات تلفظیی می‌تواند به دلیل اختلالات رشدی باشد، اما گاهی اوقات دلایل روانی نیز در این امر نقش دارند. اختلالات تلفظی نیز می‌توانند در بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های عصبی رخ دهد و آنها اغلب با مشکل صحبت می‌کنند.

در گروه دیگری از اختلالات گفتاری، جریان گفتار مختل می‌شود. برای مثال، افراد مبتلا به چنین اختلالی لکنت زبان دارند. در حالی که لکنت اغلب منجر به ایجاد صداها یا هجاهای تکرار یا کشیده می‌شوند، چیزی که در هنگام لکنت قابل توجه است سرعت گفتار سریع است.

اختلالات صدا

زمانی که صدا به طور مداوم تغییر می‌کند، از اختلال صدا صحبت می‌شود. در این اختلال صدا می‌تواند خشن و فشرده به نظر برسد. همچنین اغلب کمتر انعطاف پذیر است. به این معنی که صدا به سرعت شکننده می‌شود یا نمی‌توانید با صدای بلند صحبت کنید. اختلالات صدا می‌تواند ناشی از صحبت کردن زیاد با صدای بلند، تکنیک تنفس نامطلوب یا بیماری‌های حنجره مانند ندول‌ها در تارهای صوتی باشد. اما دلایل روانی مانند افسردگی یا واکنش به یک رویداد استرس زا نیز می‌تواند صدا را تغییر دهد.

گفتار درمانی در منزل

دیسفاژی

در افراد مبتلا به اختلالات بلع، حرکات عضلات درگیر در بلع مختل می‌شود. این اختلال باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام انتقال غذا از طریق دهان و گلو می‌شود. علت این مشکل اغلب اختلالات و بیماری‌های سیستم عصبی هستند. برای مثال بیماری پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس، زوال عقل، عفونت‌هایی مانند بیماری لایم و کزاز یا آسیب به سر. اگر غذا در حین اختلال بلع وارد ریه‌ها شود، می‌تواند منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود.

چه درمان‌هایی در گفتار درمانی استفاده می‌شود؟

برای هر یک از نواحی ذکر شده در بالا، روش‌های گفتار درمانی متفاوتی وجود دارد. به عنوان یک قاعده، یک سری از این اختلالات جلسات درمانی طولانی‌تری نیاز دارند که هر کدام 30 تا 60 دقیقه طول می‌کشد. روش‌های گفتار درمانی عبارتند از:

  • تمرینات ادراکی، برای مثال تشخیص صداها و هجاهای فردی
  • تمریناتی برای ایجاد صدا و بهبود جریان گفتار
  • آموزش تنفس، صدا و بلع
  • استفاده از وسایل کمکی مانند زبان اشاره

برای موفقیت درازمدت درمانی، اغلب مهم است که تکنیک‌های آموخته شده را به طور منظم در خانه تمرین کنید.

چه کسی گفتار درمانی در منزل را ارائه می‌دهد؟

درمان‌های گفتار درمانی در مراکز زیر ارائه می‌شود، از جمله:

  • مراکز توانبخشی
  • مدارس خاص
  • مهدکودک‌های گفتار درمانی
  • مراکز خدمات درمانی پزشکی و پرستاری

مراکز خدمات درمانی و پزشکی مهر درمان از جمله مراکزی است که در گفتار درمانی در منزل می‌تواند به شما کمک کند. این مجموعه تحت نظر دکتر اردا کیانی است. و از پزشکان متخصص و پرستاران ماهر جهت ارائه خدمات درمانی، پزشکی، مراقبتی  تشکیل شده است. شما می‌توانید با پر کردن فرم‌های مربوطه در هر بخش از خدمات در منزل مجموعه پزشکی و پرستاری مهر درمان استفاده کنید.

درمان گفتار با مهر درمان

گفتار درمانی در منزل می‌تواند به افراد مبتلا به مشکلات گفتاری کمک کند تا ارتباط بهتری برقرار کنند و موانع ناشی از اختلالات گفتاری را از بین ببرند. با اختلالات گفتاری توانایی یادگیری صحبت کردن، نامگذاری چیزها یا جمله سازی مختل می‌شود.

معمولا افراد مبتلا به اختلالات گفتاری در ایجاد صدا، تلفظ کلمات به وضوح یا روان صحبت کردن مشکل دارند. برای درمان اختلالات گفتاری باید به مراکز گفتار درمانی و کار درمانی مراجعه کنید.

خوشبختانه مرکز خدمات درمانی پزشکی و پرستاری مهر درمان، دارای ارائه خدمات درمانی در منزل شما است. از این رو شما می‌توانید به راحتی و در منزل خود، کنتار عزیزانتان، مشکلات گفتاری خود یا کودکتان را درمان کنید.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *