سونوگرافی در منزل
سونوگرافی برای اهداف مختلف پزشکی استفاده میشود، اما بیشتر آنها برای بررسی معاینه اندامهای داخلی بدن مانند: کبد، کلیهها، تیروئید، چشمها یا رحم استفاده میشود. برخی از افراد برای انجام سونوگرافی نمیتوانند به مراکز سونوگرافی و رادیولوژی مراجعه کنند. مرکز خدمات تخصصی پزشکی و پرستاری مهر درمان با کادری متخصص و متعهد خدمات سونوگرافی در منزل را ارائه میدهد. در این مقاله به بررسی سونوگرافی در منزل و راحتی آن برای افراد پرداختهایم. اگر میخواهید از خدمات سونوگرافی در منزلِ مرکز مهر درمان استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با خدمات این مجموعه تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
سونوگرافی چیست؟
سونوگرافی یک روش معاینه سریع، ایمن، تا حد زیادی بدون عوارض جانبی و ارزان است. پزشک میتواند از سونوگرافی برای ارزیابی بسیاری از نواحی و اندامهای مختلف بدن استفاده کند. معاینه با سونوگرافی را میتوان به صورت سرپایی در مطب پزشک یا در کلینیکها و حتی در منزل انجام داد. ما در این مقاله به بررسی سونوگرافی در منزل پرداختهایم.
چه زمانی به سونوگرافی نیاز داریم؟
سونوگرافی در پزشکی برای تشخیص و پیگیری بیماریهای مختلف استفاده میشود. زمینههای رایج کاربرد عبارتند از:
- معاینه اندامهای شکمی (سونوگرافی شکم) مانند کلیهها
- سونوگرافی تیروئید
- سونوگرافی قلب (اکوکاردیوگرافی)
- سونوگرافی عروق، مانند آئورت، شریانهای کاروتید یا وریدهای پا
- سونوگرافی سینه زنان (سونوگرافی پستان)
- سونوگرافی زنان، برای ارزیابی رحم، تخمدانها و در دوران بارداری
- سونوگرافی مفاصل، مانند مفصل ران
- سونوگرافی شکم
از سونوگرافی شکم، برای ارزیابی وضعیت کبد، طحال و یا کلیهها استفاده میشود.
سونوگرافی در منزل چگونه انجام میشود؟
بسته به اینکه پزشک میخواهد کدام اندام یا ناحیه بدن را ارزیابی کند، معاینه اولتراسوند در حالت نشسته، ایستاده یا دراز کشیده (روی شکم یا پهلو) انجام میشود. ابتدا پزشک مبدل و ناحیه آسیب دیده پوست را با ژل اولتراسوند میپوشاند تا تماس یکنواخت بین مبدل و سطح بدن ایجاد شود. دستگاه اولتراسوند امواج اولتراسوند را از طریق مبدل به داخل بافت میفرستد. امواج اولتراسونیک بسته به ساختار آن توسط بافت به طور متفاوتی منعکس میشود، یعنی به عقب پرتاب میشود.
مبدل دوباره این امواج منعکس شده را میگیرد و دستگاه اولتراسوند میتواند تصویری را از آنها محاسبه کند. پزشک اغلب یافتهها را مستقیماً روی صفحه نمایش به بیمار نشان میدهد و توضیح میدهد. پزشک میتواند تصاویر فردی و به خصوص معنی دار را مستقیماً روی دستگاه اولتراسوند چاپ کند.
استفاده از خدمات سونوگرافی در منزل چه مزایایی دارد؟
احتمالا برای شما هم این سوال پیش میآید که چرا سونوگرافی در منزل؟ یا احتمالا از خود بپرسید که آیا سونوگرافی در منزل همانند سونوگرافی در مراکز ایمن است؟ با خواندن ادامه این مطلب به پاسخ تمام پرسشهایی که در ذهنتان دارید خواهید رسید.
راحتی
تعداد زیادی از اقدامات پزشکی نیاز به حضور فیزیکی بیمار در بیمارستان یا سایر مراکز درمان دارد. بسیاری از افراد که نمیتوانند در این مراکز به صورت حضوری مراجعه کنند. مرکز خدمات پزشکی و پرستاری مهر درمان این مشکل را برای افرادی که نمیتوانند به صورت حضوری به مراکز مراجعه کنند را حل کرده است. با خدمات سونوگرافی سیار ما، پرسنل متخصص و با تعهد مجموعه ما با تمام تجهیزات لازم به شما مراجعه میکنند.
اگر اولین باری است که به هر دلیلی سونوگرافی دریافت انجام میدهید یا قبلاً این فرآیند را انجام دادهاید، متخصصان ما به شما کمک میکنند احساس آرامش، راحتی و آمادگی بهتری داشته باشید. سرویس سونوگرافی در منزل مجموعه مهر درمان بسیار دقیق است به همین دلیل میتواند در تشخیص بیماری به پزشک شما کمک کند.
ایمنتر و دقیقتر
از آنجایی که اولتراسوند برای تولید نتایج به تشعشعات متکی نیست، در شرایط مختلف روش تصویر برداری پزشکی ترجیح داده شده است. با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر زنده از داخل بدن بیمار، خدمات سونوگرافی خانگی ما حداقل تهاجمی است. استفاده از خدمات سونوگرافی خانگی ما به شما این امکان را میدهد که گزارشهای پزشکی با کیفیت بالا را بدون عوارض جانبی منفی سلامت تهیه کنید.
پردازش سریع و نتایج
بسته به حجم کار تصویربرداری بیمارستان در هر زمان معین، اغلب چندین روز طول میکشد تا نتایج را به پزشک شما برسانند. خدمات سونوگرافی در منزل تصاویر و نتایج را به سرعت و ایمن پردازش میکند، به این معنی که پزشک شما در عرض چند ساعت به آنها دسترسی خواهد داشت.
خطرات سونوگرافی در منزل چیست؟
سونوگرافی کلاسیک هیچ خطری ندارد. امواج صوتی توسط بیمار احساس نمیشود و هیچ آسیبی ایجاد نمیکند. بنابراین، سونوگرافی برای زنان باردار و کودکان نیز قابل استفاده است.
در صورت داشتن علائم زیر بهتر از به پزشک اطلاع دهید:
- ادرار بدبو
- خون در ادرار
- کمر درد
- قولنج صفراوی
در طول سونوگرافی چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟
پس از معاینه، پزشک به شما پارچهای میدهد تا ژل اولتراسوند را پاک کنید. اگر ژل با لباس شما تماس پیدا کرده است، نگران نباشید، ژلهایی که امروزه استفاده میشوند بر پایه آب هستند و معمولاً لکههای دائمی روی لباس باقی نمیگذارند. هیچ احتیاط خاصی در رابطه با رژیم غذایی، رانندگی یا موارد مشابه برای مدت زمان بعد از سونوگرافی وجود ندارد.