با افزایش شیوع بیماریهای کلیوی و نیاز به دیالیز، بسیاری از بیماران با چالشهای متعددی مواجه هستند. رفت و آمد بسیار به مراکز درمانی، میتواند فشار روانی و جسمی زیادی بر بیماران و خانوادههایشان وارد کند. از این رو، خدمات دیالیز در منزل مهردرمان به عنوان یک راهحل نوین و کارآمد به وجود آمده است. تیم پزشکی و پرستاری ما با تجربه و مهارتهای لازم، تمامی تجهیزات و مراقبتهای ضروری دیالیز را در منزل بیمار فراهم میکند. با خدمات دیالیز در منزل مرکز مهردرمان، میتوانید به زندگی روزمره خود ادامه دهید و در کنار خانوادهتان به درمان ادامه دهید. هدف ما آسایش و راحتی بیماران و خانوادههای آنها است.
برای دریافت خدمات دیالیز در منزل مهر درمان، اولین مرحله تماس با شماره 02143000830 است. کارشناسان ما آماده پاسخ به سوالات شما هستند.
پس از دریافت وقت مشاوره از کارشناسان، لازم است اطلاعات مورد نیاز بیمار، از جمله مشخصات بیمار و وضعیت جسمانی، تکمیل و ثبت شود.
در این مرحله پزشک مورد نظر پس از بررسی شرایط بیمار، برنامه دیالیز را به صورت دقیق طراحی کرده و نوع دیالیز را نیز انتخاب میکند.
جلسات انجام دیالیز در منزل طبق برنامه تنظیم شده آغاز میشود. در جلسه اول معمولا یک ارزیابی اولیه از بیمار توسط پزشک انجام میشود.
در این ویدیو دکتر اردا کیانی فوق تخصص بیماریهای ریه و ICU ، فرآیند دیالیز و تعداد دفعات انجام آن در هفته را توضیح میدهند. همچنین ایشان در ارتباط با مشکلات رفت و آمد به مرکز دیالیز درمانی صحبت میکنند و بروز مشکلات جدی ناشی از این رفت و آمدها را هشدار میدهند.در پایان، در این ویدیو میتوانید مراحل انجام خدمات دیالیز در منزل توسط مرکز مهر درمان را مشاهده کنید.
خدمات مرکز، شامل فراهم کردن تجهیزات دیالیز، تیم پزشکی و پرستاری مجرب و مراقبتهای لازم در منزل بیمار است.
بله، تمامی تجهیزات لازم برای دیالیز به منزل بیمار منتقل میشود و نصب و راهاندازی آن توسط تیم ما انجام میشود.
معمولا در بزرگسالان سطح کراتین خون بالای ۵ و در نوزادان با سطح کراتین خون بالای ۲ نیاز به دیالیز وجود دارد. همچنین، درصورتی که عملکرد کلیه به کمتر از ۱۵٪ کاهش یابد نیاز به انجام دیالیز است.
معمولاً هر جلسه دیالیز بین ۳ تا ۵ ساعت طول میکشد، اما این زمان بستگی به نیازهای خاص بیمار دارد.
بله، ما خدمات دیالیز را در زمانهای مختلف، از جمله شب، ارائه میدهیم تا نیازهای بیماران را برآورده کنیم.
دیالیز یک روش تصفیه خون است که مواد سمی را حذف میکند. بیشتر برای بیماریهای کلیوی استفاده میشود، اما مسمومیتها نیز با این روش درمان میشوند. بدن انسان باید هر روز از شر متابولیتهای سمی متعددی خلاص شود که معمولاً از کلیهها ترشح میشوند و از طریق ادرار دفع میشوند. اگر کلیهها دیگر قادر به حذف آلایندهها نباشند، در بدن تجمع مییابند و میتوانند در عرض چند روز فرد مبتلا را مسموم کنند. در چنین مواردی، دیالیز میتواند جان انسانها را نجات دهد. برخی از افراد توانایی رفتن به مراکز درمانی برای انجام دیالیز را ندارند، در چنین شرایطی دیالیز در منزل می تواند کمک کننده باشد. ما در مرکز خدمات پزشکی و پرستاری مهر درمان این مشکل را برطرف کرده و با ارائه خدمات دیالیز در منزل، رفت و آمد و سایر مشکلات بیماران را برطرف کردهایم.
دیالیز روشی است که وظیفه پاکسازی خون کلیهها را بر عهده میگیرد. در این روش یک دستگاه که دارای فیلتر است به عنوان کلیه مصنوعی ساخته شده است تا خون را مانند کلیه فیلتر و تمیز کند. خون تمیز به بدن برمیگردد و مواد فیلتر شده در مایع دیالیز قرار میگیرند که باید مرتباً تعویض شوند.
اساساً سه نوع دیالیز وجود دارد:
همه روشهای دیالیز بر اساس یک اصل هستند. همودیالیز رایجترین روش تصفیه خون است. در کوتاه مدت در نارسایی حاد کلیه (یا در صورت مسمومیت) و در طولانی مدت به عنوان درمان نارسایی مزمن کلیه (نارسایی کلیه) استفاده میشود. خون با استفاده از دستگاه دیالیز خارجی فیلتر میشود. این نوع دیالیز معمولا در یک مرکز انجام میشود.
همچنین مطالعه کنید : همودیالیز در منزل
برای دیالیز صفاقی از صفاق بیمار به عنوان غشای فیلتر خود بدن برای خون استفاده میشود. دیالیز چندین بار در روز از طریق کاتتر وارد حفره شکمی میشود. مواد سمی از طریق صفاق وارد مایع دیالیز میشوند و بعد از چند ساعت تعویض میشود. دیالیز صفاقی در کمتر از پنج درصد بیمارانی که نیاز به دیالیز دارند استفاده میشود. اینکه آیا همودیالیز یا دیالیز صفاقی برای بیمار مناسبتر است، به عملکرد باقیمانده کلیهها و شرایط بیمار بستگی دارد.
در حالی که همودیالیز عمدتاً بر حذف مواد زائد از خون تمرکز دارد، هموفیلتراسیون علاوه بر حذف مواد زائد، میتواند حجم اضافی مایعات را نیز از خون خارج کند. این امر باعث میشود که هموفیلتراسیون در مواردی که بیمار دچار احتباس مایعات شدید باشد، بسیار موثرتر باشد. در هموفیلتراسیون، خون از بدن بیمار خارج شده و وارد یک فیلتر مصنوعی میشود. در این فیلتر، علاوه بر مواد زائد، آب نیز از خون جدا شده و به صورت مایع دیالیزات از بدن خارج میشود. سپس خون تصفیه شده به همراه مایع جایگزین به بدن بیمار بازگردانده میشود.
همودیالیز در منزل روشی است که در آن، بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه میتوانند به جای مراجعه به مرکز دیالیز، این درمان را در محیط خانه خود انجام دهند. این روش به بیماران استقلال بیشتری داده و کیفیت زندگی آنها را بهبود میبخشد. برای همودیالیز خانگی، باید فضای کافی در خانه برای وسایل دیالیز (4-5 متر مربع) وجود داشته باشد، گزینههای اتصال آب، فاضلاب و برق باید بررسی شود. همودیالیز را میتوان در اتاق نشیمن یا اتاق خواب یا در اتاق دیالیز جداگانه انجام داد. کسانی که دیالیز صفاقی را انتخاب میکنند، باید از وجود فضای کافی برای نگهداری مواد مصرفی لازم نیز اطمینان حاصل کنند.
مراحل کلی همودیالیز در منزل عبارتند از:
حضور پزشکان متخصص کلیه و دیالیز با سالها تجربه بالینی، تضمینکننده ارائه خدمات باکیفیت و تخصصی ما به بیماران است.
استفاده از جدیدترین دستگاههای دیالیز در مرکز مهر درمان، تضمینکننده انجام دیالیز با بالاترین کیفیت و کمترین عوارض جانبی است.
استفاده از تجهیزات پیشرفته و کادر پزشکی مجرب، تضمینکننده ارائه خدمات با کیفیت به بیماران است.
مرکز مهر درمان با داشتن سابقه طولانی در زمینه دیالیز، به خوبی با نیازهای بیماران آشنا است و توانایی ارائه خدمات جامع و تخصصی را دارد.
مرکز مهر درمان با توجه به نیاز بیماران، در زمانهای درخواست شده توانایی انجام دیالیز درمانی در منزل را دارا است.
تیم پزشکی مرکز مهر درمان به صورت دورهای وضعیت بیمار را بررسی کرده و در صورت نیاز، مشاورههای لازم را ارائه میدهند.
با دریافت اپلیکیشن مهردرمان می توانید هرلحظه از شبانه روز ، از تمامی خدمات مهر درمان شامل دریافت مشاوره رایگان ، رزرو خدمات ، ارتباط با متخصصان مجموعه ، مشاهده اطلاعات کامل درباره خدمات و ... بهره مند شوید . اپلیکیشن مهر درمان روی هر پلتفرمی قابل نصب و اجرا می باشد ، برای نصب اپلیکیشن از راهنمای نصب اپ مهردرمان کمک بگیرید
همانطور که در بالا اشاره کردیم چند نوع دیالیز وجود دارد که رایجترین شیوه آن همودیالیز است. به صورت کلی، سه نوع دیالیز را در خانه میتوان انجام داد. هر گزینه درمانی که انتخاب میکنید، مهم است که بدانید آیا مقدار مناسب دیالیز را دریافت میکنید یا خیر. آزمایشات باید به طور مرتب انجام شود تا میزان دیالیز دریافتی شما بررسی شود. انواع دیالز خانگی عبارتند از:
در دیالیز خانگی معمولی، از یک دستگاه دیالیز استفاده میشود که خون بیمار را تصفیه میکند و مواد زائد و مایعات اضافی را از بدن خارج میکند. این دستگاه به طور معمول در شب استفاده میشود و بیمار میتواند در طول روز به فعالیتهای عادی خود بپردازد. شما این دیالیز را باید سه بار در هفته و هر بار به مدت سه تا چهار ساعت یا بیشتر انجام دهید.
دیالیز خانگی کوتاه روزانه یکی از روشهای نوین همودیالیز است که به بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه این امکان را میدهد تا فرآیند دیالیز را در خانه خود و در مدت زمان کوتاهتری انجام دهند. در این روش، دیالیز به جای چندین ساعت در هفته، در چندین جلسه کوتاهتر در طول روز انجام میشود. این نوع از خدمات دیالیز معمولاً پنج تا هفت بار در هفته با استفاده از دستگاههای جدید طراحی شده برای درمان کوتاه مدت روزانه در منزل انجام میشود. معمولاً هر دیالیز حدود دو ساعت طول میکشد.
دیالیز در شب، از درمانهای طولانی و آهسته در شب هنگام خواب است. میتوانید این نوع دیالیز را شش شب در هفته یا یک شب در میان انجام دهید. درمان معمولاً حدود شش تا هشت ساعت طول میکشد. در این روش، بیمار از دستگاه دیالیز مخصوصی استفاده میکند که به طور خودکار در طول شب، خون را تصفیه میکند. این دستگاه به طور معمول در کنار تخت خواب بیمار قرار میگیرد و بیمار با استفاده از لولههای دیالیز به دستگاه متصل میشود.
شما باید هر 4 تا 6 هفته یک بار به مرکز دیالیز خود مراجعه کنید. علاوه بر بررسی اثربخشی دیالیز، امکان دارد معایناتی مانند ECG، سونوگرافی، اشعه ایکس و غیره نیز انجام شود. البته فاصله زمانی بین چکاپهای دیالیز به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای هر بیمار متفاوت است. این عوامل شامل موارد زیر است:
هنگام انجام دیالیز خانگی، یک فضای ذخیره سازی کوچک در آپارتمان برای مواد مورد نیاز است. یک زیرزمین خشک یا گاراژ نیز میتواند به عنوان فضای ذخیره سازی عمل کند. بسته به فضای موجود، مواد لازم سپس هر 4 هفته یکبار (در موارد فردی بسته به ظرفیت ذخیره سازی نیز هر 8 هفته) در زمانهای توافق شده به منزل شما تحویل داده میشود و مقداری از زبالهها دفع میشود. مرکز دیالیز جزئیات مربوط به دفع زباله و سفارش مواد را با شما در میان خواهد گذاشت. به منظور ایجاد مکانی برای همودیالیز خانگی، امکان دارد برخی تغییرات در آپارتمان یا خانه شما لازم باشد. این اقدامات باید از قبل از صاحب خانه درخواست شود. یک تکنسین دیالیز همراه با شما و لوله کش و برقکار این کار را پشتیبانی و برنامه ریزی میکنند.
مهمترین و شایعترین عوارض دیالیز در افراد مسن، افت فشار خون داخل دیالیزی، سوء تغذیه، عفونت، خونریزی دستگاه گوارش، افسردگی و فشار خون بالا هستند. عوارض دیگری نیز برای افراد مسن وجود دارد. برخی از این عوارض که به صورت خاص در افراد مسن اتفاق میافتد شامل موارد زیر است:
اگر به دنبال یک مرکز مطمعن هستید تا ضمن رعایت تمامی پروتکلها و ارائه بهترین تجهیزات پزشکی برای انجام دیالیز در منزل، در سریعترین و با کیفیتترین حالت ممکن نیاز شمارا برآورده کند، میتوانید از مرکز مهر درمان استفاده کنید. جهت دریافت مشاوره و نوبت، با شماره تماسهای موجود در سایت با ما ارتباط برقرار کرده و تمامی مواردی که نیاز دارید بدانید را از کارشناسان ما بپرسید.