خدمات ساکشن
ساکشن برای حذف مخاط و سایر مایعات (ترشح) و لوله های نای و راههای هوایی کوچکتر (نایژهها) استفاده میشود و معمولاً در افرادی که نیاز به تنفس مصنوعی دارند یا با مشکلات اعصاب یا ماهیچهای درگیر هستند که مانع سرفه میشوند استفاده میشود.
همچنین از ترشحات ساکشن برای جمعآوری نمونه جهت معاینه میکروسکوپی یا برای کشت در زمانی که پزشکان نیاز به تعیین پاتوژن عامل عفونت ریه دارند و برای پاککردن ترشحات از راههای هوایی زمانی که نمیتوان به اندازه کافی سرفه کرد، استفاده میشود.
استفاده از خدمات ساکشن خانگی به این دست از بیماران کمک میکند تا خطر را در اسرع وقت از خود دور کرده و بدون نیاز مراجعه به بیمارستان، درخانه عمل ساکشن به دور از هرگونه استرس انجام شود.
چه افرادی نیازمند انجام ساکشن در منزل هستند؟
دستگاههای ساکشن پس از جراحی یا برای خارج کردن مایعات و ترشحات از هر قسمت از بدن مانند گلو، دهان، نای، گوش، معده که مایع اضافی خارج میشود، استفاده میشود.
ساکشن راههوایی فوقانی، هوایی را که تنفس میکنیم گرم، تمیز و مرطوب میکند. لوله تراشه این مکانیسمها را دور میزند، به طوری که هوا در حال حرکت از طریق لوله خنکتر، خشکتر و تمیز نیست. در پاسخ به این تغییرات، بدن مخاط بیشتری تولید میکند. ساکشن مخاط را از لوله تنفسی پاک میکند و برای تنفس صحیح ضروری است. همچنین، ترشحات باقیمانده در لوله ممکن است آلوده شده و عفونت قفسه سینه ایجاد شود.
در دوره بیماری مزمن انسدادی ریه، به عنوان مثال به دلیل عفونتهای باکتریایی به وخامت حاد با افزایش تشکیل مخاط، سرفه و خلط همراه است. افزایش تجمع مخاط (خلط) هم تنفس و هم درمان بیمار را پیچیده میکند، زیرا مجاری هوایی که به تدریج فشرده میشوند، مقاومت تنفسی را افزایش میدهند و تبادل گاز در ریهها را دشوارتر میکنند، در حالی که اثربخشی داروهای استنشاقی کاهش مییابد. به همین دلیل است که حذف منظم خلط برای بیماران COPD دارای تهویه و غیر تهویه بسیار مهم است. علاوه بر این، ساکشن ممکن است زمانی لازم باشد که:
- سرفه مرطوب داشته باشید که ترشحات را پاک نمیکند.
- قادر به پاکسازی مؤثر ترشحات گلو نیستید.
همچنین مطالعه کنید : ساکشن ریه در منزل
ساکشن چگونه انجام میشود؟
یک سر یک لوله پلاستیکی بلند، منعطف و شفاف به یک پمپ مکش متصل میشود و سر دیگر آن از طریق سوراخ بینی یا دهان و به داخل نای هل داده میشود. هنگامی که شیلنگ به درستی قرار گرفت، مکش در فواصل منظم به مدت ۲ تا ۵ ثانیه انجام میشود. اگر بیمار از قبل یک راه هوایی مصنوعی از طریق گلو (تراکئوستومی) یا از طریق بینی یا دهان (لوله تنفسی) داشته باشد، میتوان لوله را مستقیماً در آن دهانه برای مکش قرار داد. گاهی اوقات اگر ابتدا مقداری محلول نمکی به دهانه تراشه وارد شود، خارج کردن ترشحات و سلولها با مکش آسانتر است. هنگام تخلیه ترشحات بیمار در منزل، سر بیمار را از بدن دور نگه دارید و بیمار را در وضعیت نیمه دراز کشیده قرار دهید.
انجام ساکشن توسط پزشک:
ساکشن گلو و ترشحات نای بیمار باید توسط پزشکان مجرب انجام شود و انجام این کار را به بیماران در منزل توصیه نمیکنیم. یکی از اساسترین علتها این است که گاهی اوقات جان بیمار در خطر است زیرا احتمال نجات جان بیمار به دلیل مسدود شدن راه هوایی کمتر است.
هر ساکشن نباید بیش از ۸-۱۰ ثانیه با فاصله ۱-۲ دقیقه طول بکشد تا از کمبود اکسیژن بیمار جلوگیری شود. جلسات ساکشن نیز حداقل به هشت ساعت اختلاف زمانی برای انجام مجدد نیاز دارد تا بیمار از هرگونه آسیب ناشی از ساکشن مصون بماند.
رفتارهای بیمار مانند خس خس سینه، سرفه و سایر صداهای بیمار در خواب باعث میشود که برخی از اعضای خانواده و دوستان بیمار فکر کنند که بیمار نیاز به ساکشن دارد اما این فکر اشتباه است و تشخیص این مورد فقط توسط تیم پزشکی قابل قبول است. در صورت وجود مایع در گلوی بیمار، بهتر است قبل از هر اقدامی با پرستار بیمار و یا پزشک آن مشورت کرد و در صورت نیاز درخواست ساکشن خانگی داد.
ساکشن یک روش نجاتدهنده است که نیازمند انجام به موقع و دقیق دارد. اگر به طور مناسب با احتیاط انجام شود، خطر عفونت، تجمع ترشحات و هیپوکسی طولانی مدت را کاهش می دهد. ساکشن راههای هوایی باید توسط پرسنل ماهر با آمادگی مناسب انجام شود تا از عوارض ساکشن جلوگیری شود.
شما میتوانید با کمک خدمات ساکشن مرکز مهر درمان، نگرانی خود را از بابت نحوه صحیح انجام ساکشن برطرف کنید. کادر مجرب مهر درمان میتوانند در هر ساعت از شبانه روز، جهت انجام ساکشن خانگی اعزام شوند و خدمات ارائه دهند. فقط کافیست تا با شماره موجود در سایت تماس برقرار کرده و یا به فرم مشاوره و نوبتدهی مراجعه کنید. پس از پرکردن فرم، منتظر پاسخ کارشناسان بمانید.
نظرات: