بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

آلرژی فصلی واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر برخی از مواد به ظاهر بی‌ضرر مانند گرده‌های آزاد شده توسط گیاهان، هاگ‌های آزاد شده توسط کپک‌ها و سایر آلرژن‌های موجود در محیط در زمان‌های خاصی از سال است. سیستم ایمنی که این آلرژی‌ها را ایجاد کرده است، عواملی را که فرد به آنها حساسیت دارد را به عنوان مهاجم تشخیص می‌دهد و مواد خاصی را در خون آزاد می‌کند تا مانعی در برابر آنها ایجاد کند و دقیقاً ترشح این مواد است که باعث بروز علائم می‌شود.

این علائم می‌تواند از حد خفیف تا شدید باشد به همین علت باید تجویز داروهای ضد حساسیت برای افرادی که آلرژی دارند بسیار مهم است. در این بخش به معرفی بهترین آمپول برای حساسیت فصلی می‌پردازیم تا بدانید در زمان بروز حساسیت شدید چه باید کرد.

بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

حساسیت فصلی چیست؟

حساسیت فصلی  بیماری  است که به عنوان رینیت آلرژیک فصلی، آسم آلرژیک فصلی و ورم ملتحمه آلرژیک فصلی نیز شناخته می‌شود. این بیماری‌ها در زمان گرده‌افشانی علف‌های علفزار، علف‌های هرز، غلات و درختان (در اسفند تا مرداد) بروز می‌کنند و گاهی ممکن است به صورت رینیت آلرژیک و حملات آسم آلرژیک در ماه‌های پاییز به دلیل تأثیر قارچ‌های کپک ظاهر شوند. در این صورت مصرف داروهای ضد آلرژی و تزریق داروهای ضد حساسیت حیاتی است و می‌تواند باعث کاهش و ازبین‌رفتن علائم شود.

محرک‌ها و علائم آلرژی فصلی چیست؟

محرک‌های آلرژی فصلی، کنه‌های گردوغبار خانگی، آنتی‌ژن‌های گربه و سگ، کپک‌های داخلی و آنتی‌ژن‌های سوسک در داخل خانه هستند. در فضای باز، چمنزار، چمن، گرده درختان و کپک‌های فضای باز است.

علائم آلرژی فصلی عبارت‌اند از:

  • ترشح بینی
  • خارش
  • عطسه
  • احتقان
  • خارش چشم
  • آبریزش
  • خارش کام
  • تنگی نفس
  • گرفتگی قفسه سینه
  • سرفه خشک

 میزان بروز آلرژی‌های فصلی بعد از 10 سالگی 10 تا 15 درصد است و این بیماری‌ها می‌توانند در هر زمانی از زندگی به طور ناگهانی بروز کنند.

از آنجایی که علائم بیماری‌های آلرژیک فصلی مشابه است، می‌توان آنها را با رینیت غیر آلرژیک، وازوموتور، عفونی، هورمونی و رینیت ناشی از دارو اشتباه گرفت. رینیت آلرژیک همچنین می‌تواند با بیماری‌هایی مانند رینوسینوزیت، ورم ملتحمه، پولیپ بینی، اوتیت، اختلالات خواب و آسم همراه باشد. بیماری‌های آلرژیک فصلی با اثر متقابل حساسیت ژنتیکی، عوامل محیطی و محرک‌ها رخ می‌دهد. رینیت آلرژیک فصلی اغلب در اعضای خانواده بیماران مبتلا به آسم آلرژیک با بیماری‌های مشابه دیده می‌شود.

درمان حساسیت فصلی

کدام آلرژی‌ها در کدام فصل شایع‌ترند؟

بیماری‌های آلرژیک در تمام طول سال بسته به عامل آلرژی‌زا در بیمار آلرژیک دیده می‌شوند و در فصول خاصی به ویژه بسته به برخی متغیرهای فصلی بیشتر دیده می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، افراد مبتلا به آلرژی به گردوغبار خانگی ممکن است در تمام طول سال شکایت داشته باشند؛ زیرا در تمام طول سال با گردوغبار خانه در تماس هستند. شکایات آسم و رینیت که ما آنها را “آلرژی فصلی” می‌نامیم، به دلیل پرواز گرده در طبیعت که با بهار رشد می‌کند و شکوفا می‌شود، در حال افزایش است. اگر فرد حساسیت خاصی به مرکبات داشته باشد، شکایت وی به خصوص در ماه‌های زمستان رخ می‌دهد.

چه زمانی خطر آلرژی فصلی افزایش می‌یابد؟

آلرژی بهاره معمولاً در ماه فوریه رخ می‌دهد و تا اواخر بهار ادامه دارد. علت آلرژی بهاره گرده‌افشانی شدید درختان، گل‌ها و گیاهان در فصل بهار و گرده‌های موجود در هوا از راه دهان، بینی و چشم‌ها وارد بدن ما می‌شود. زمان‌هایی که خطر ابتلا به آلرژی‌های فصلی را افزایش می‌دهد و باید به آنها توجه کنیم را می‌توان به شرح زیر برشمرد:

  • شب‌های خنک و روزهای گرم که گرده درختان و علف‌ها رشد می‌کنند.
  • روزهای گرم و مرطوب که باعث افزایش کپک می‌شود.
  • ساعات صبح که سطح گرده در بالاترین حد است.
  • ساعاتی پس از باران که تعداد گرده‌ها ممکن است افزایش یابد.
  • روزهای خشک و بدون باد که در آن آلرژن‌های موجود در هوا زمین‌گیر هستند.

بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

آنتی‌هیستامین‌ها داروهایی برای درمان آلرژی هستند. در اشکال مختلف دارویی منتشر می‌شود؛ مانند آنتی‌هیستامینی و کورتیکواستروئیدی. بسته به علائم، نشان داده می‌شود که فرد از یک نوع ماده ضد حساسیت استفاده می‌کند. اگر دارو نیاز به تجویز سریع داشته باشد، از تزریق آلرژی استفاده می‌شود.

فکسوفنادین، دیفن هیدرامین، لوراتادین، لوراتادین، آمپول هیدروکسی زین هیدروکلراید، آمپول بتامتازون، کورتون و سیتریزین از جمله داروهای ضد حساسیت تزریقی هستند.

مپول اپی‌نفرین فوری  یا آدرنالین تنها دارویی است که می‌تواند شوک آنافیلاکتیک را معکوس کند و جان افراد را نجات دهد. به همین دلیل، با توجه به شروع سریع واکنش آنافیلاکتیک و شدت شدید آن، مهم است که کسانی که می‌دانند آلرژی شدید دارند، همیشه این دارو را همراه خود داشته باشند.

پس از تجویز آدرنالین، فرد باید به بخش اورژانس منتقل شود و تا زمان بهبودی کامل تحت کنترل باشد. در صورتی که فرد در معرض شوک آنافیلاکتیک دچار ایست قلبی شود، علاوه بر درخواست کمک، باید بلافاصله عملیات احیای قلبی ریوی نیز آغاز شود که پس از حضور پرسنل بهداشتی در محل ادامه خواهد یافت.

در چنین مواردی می‌توانید از خدمات اورژانس خصوصی مجموعه مهر درمان استفاده کنید که با سرعت بیشتری به محل حضور بیمار می‌رسد و تزریقات لازم را انجام داد و بیمار را منتقل می‌کند.

مکانیسم عمل بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

هدف از داروهای آنتی‌هیستامین سرکوب یا مسدودکردن کامل هیستامین است. این اوست که در تمام فرایندهای بدن شرکت فعال دارد و باعث ضخیم‌شدن خون، تورم بافت‌ها، کاهش فشار و باریک شدن مجرای برونش‌ها می‌شود. در نتیجه، تعدادی آنتی‌هیستامین وجود دارد که به 3 نسل تقسیم می‌شوند. داروهای نسل اول اغلب به شکل تزریق برای آلرژی استفاده می‌شوند – آنها به‌سرعت عمل می‌کنند و آزادشدن هیستامین را مسدود می‌کنند. می‌تواند باعث خواب‌آلودگی، اختلال در هماهنگی شود.

تزریق اپی نفرین

موارد مصرف آمپول حساسیت فصلی

در صورت بروز علائم زیر باید تزریق آمپول حساسیت فصلی انجام دهید:

  • قرمزی پوست، خارش و بثورات
  • تورم غشاهای مخاطی
  • تنگی نفس همراه با قرمزی صورت
  • عطسه، غشاهای مخاطی خشک
  • سرفه حمله‌ای، آسم
  • شوک آنافیلاکتیک

علائم غیراختصاصی مانند سردرد شدید، سوءهاضمه و افزایش خستگی نیز ممکن است اغلب وجود داشته باشد. اگر به وقوع شوک آنافیلاکتیک یا ادم کوئینکه مشکوک هستید، کمک فوری لازم است. برای چنین اهدافی، داروها به شکل آمپول تجویز می‌شوند. تزریق آلرژی برای بزرگسالان برای درمان یک بیماری حاد یا زمانی که امکان مصرف قرص وجود ندارد، انجام می‌شود. تزریق آلرژی برای کودکان در مواقع اضطراری نشان داده می‌شود.

چه کسانی نمی‌توانند آمپول حساسیت تزریق کنند؟

آمپول‌ها حساسیت را نمی‌توان در موارد زیر استفاده کرد:

  • عدم تحمل فردی
  • مسمومیت شدید الکل
  • آب‌ سیاه چشم (گلوکوم)
  • بیماری‌های دستگاه گوارش
  • نارسایی کلیوی یا کبدی
  • خونریزی داخلی
  • در دوران بارداری و همچنین در دوران شیردهی (با احتیاط)
  • فشار خون بالا
  • کودکان (سن برای هر دارو به طور جداگانه تعیین می‌شود، توصیه می‌شود دستورالعمل‌ها را بخوانید).

با توجه به توصیه‌های پزشک، آنتی‌هیستامین‌ها را می‌توان در ترکیب با گروه‌های مختلف دارو تجویز کرد. آنها همچنین می‌توانند با داروهای هورمونی جایگزین شوند. کورتیکواستروئیدها فقط در موارد شدید، زمانی که تهدید مستقیم برای زندگی انسان وجود دارد، استفاده می‌شود. رعایت دوز و توصیه‌های متخصص بدون خوددرمانی بسیار مهم است.

واکسن آلرژی (ایمونوتراپی) 

واکسن آلرژی (ایمونوتراپی) یک روش درمانی است که به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد تا با دادن این ماده به بیمار در فواصل زمانی معین و با دوزهای افزایشی، به این آلرژن عادت کند. اگر با روش‌های پیشگیری و درمان‌های دارویی بیماری‌های آلرژیک به سطح مطلوبی از کنترل نرسید، یا اگر بیماران مایل به استفاده طولانی‌مدت از درمان‌های منظم پزشکی نباشند، می‌توان از درمان واکسیناسیون آلرژی (ایمونوتراپی) استفاده کرد.

به طور معمول برای اثربخشی واکسن آلرژی، آن را در فواصل زمان و دو دوز تزریق می‌کنند. اگر نگران ایجاد حساسیت فصلی هستید و تمایلی ندارید تا قبل از تزریق از منزل خارج شوید، می‌توانید از خدمات تزریق در منزل مهر درمان استفاده کرده و با خیال راحت واکسن آلرژی را تزریق کنید.

آیا می‌توان از آلرژی پیشگیری کرد؟ چگونه از آلرژی جلوگیری کنیم؟

آلرژی یک بیماری قابل‌پیشگیری است، به جز برای بیمارانی که استعداد ژنتیکی دارند. در مورد علل بیماری‌های آلرژیک می‌توان آزمایش‌های مختلفی انجام داد. اگر یک آلرژن تعریف شده وجود دارد، باید اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از تماس با آن عامل انجام شود.

کسانی که به گرده آلرژی دارند باید در فصل بهار از پارک‌ها و باغ‌ها دوری کنند، کسانی که آلرژی به گردوغبار خانگی، آلرژی به قارچ به قارچ دارند باید خانه‌های خود را به خوبی تمیز و تهویه کنند، از پوشیدن لباس‌های پشم دار، اسباب‌بازی‌ها و پتوها و… پرهیز کنند. فرش‌ها را نباید نگه داشت.

مهم است که از افرادی که حساسیت غذایی مشخصی دارند از آن غذا محافظت کنید. از آنجایی که پوست در افرادی که حساسیت پوستی دارند معمولاً خشک است، توصیه می‌شود پوست را با مرطوب‌کننده‌های مناسب مرطوب کنید.

برای درمان و تشخیص آلرژی به کجا مراجعه کنیم؟

اگر علائم مشابه حساسیت فصلی را دارید و فکر می‌کنید دچار آلرژی شده‌اید اما نمی‌دانید به چه علت، می‌توانید از خدمات آزمایش در منزل استفاده کرده و به سادگی علت حساسیت را شناسایی کنید. اگر می‌دانید آلرژِی فصلی دارید و دوباره بازگشته‌است می‌توانید با کمک خدمات ویزیت آنلاین و یا خدمات اعزام پزشک به منزل وضعیت خود را بررسی کرده و داروهای مناسب خود را دریافت کنید.

در نهایت اگر شرایط شما حاد است و نیاز به اقدامات فوری پزشکی دارید، می‌توانید از خدمات اعزام نیرو به منزل استفاده کنید. تمامی این خدمات را می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن از مجموعه مهر درمان دریافت کرده وبرای همیشه با حساسیت فصلی خداحافظی کنید.

نظرات:

  1. سعید می گوید:

    آلرژی زندگی رو برام سخت کرده شب حدود ساعت ده شروع میشه تا حدود ساعت هشت صبح که کم میشه تورم غشاهای مخاطی،بسته شدن بینی ، تنفس آزار دهنده با دهان و خشک شدن دهان در طول شب و بیدار شدن های مکرر تا صبح و احتیاج به خوردن آب برای نجات از خشکی شدید دهان، خارش داخل بینی ، عطسه های زیاد،خارش و سوزش صبحگاهی چشم ها و همزمان آمدن اشک از چشم و آبریزش بینی و عطسه ، اینها بخشی از مشکلات هستند

  2. علی رحمت فام می گوید:

    سلام من 3سال که به یک آلرژی مبتلا شدم که در فصل های پاییز و زمستان میاد سراغم وقتی نور افتاب یا جایی گرم باشه وارد بشم یا استرس بگیرم دمایی بدنم بشدت بالا میره و بدنم قرمز میشه به طرز عجبی خارش میگیرم اب یخ میریزم رو سرم درست میشم بهترین دکتر هارو رفتم امپول گرفتم 350 هزارتومان فقط یه هفته افاقه میکنه بعد شروع میشه در فصل بهار که کم کم شروع میشع این هم از بین میره نمیدونم دیگه هیچ جاییی نمیتونم برم مهمونی اداره هر جایی که گرم باشه بارتون میشه من زمستون فقط با یه تیشرت سر میکنم لطفا کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *