آزمایش پاپ اسمیر : روش انجام و نتایج آن

آزمایش پاپ اسمیر به نام دکتر آمریکایی، دکتر جورج پاپانیکولائو که این آزمایش میکروسکوپی را در سال 1928 ابداع کرد نام گرفت. این آزمایش توسط متخصص زنان در طول معاینه سالانه برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم انجام می‌شود. به این منظور، پزشک از مجرای خارجی دهانه رحم و از کانال دهانه رحم یک اسمیر سلولی می‌گیرد. این اسمیر در آزمایشگاه رنگ آمیزی می‌شود و از نظر تغییرات سلولی زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود. این بررسی شامل جستجوی تغییرات سلولی است که می‌تواند نشانه‌هایی از بیماری‌ها را ارائه دهد.

آزمایش پاپ اسمیر

معایب آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

بیمارانی که نشانه های پاپ آشکار دارند، به طور منظم هر 3 تا 6 ماه یکبار معاینه می‌شوند تا تغییرات سلولی در  آنها مشاهده شود. اکثر تغییرات سلولی جای نگرانی ندارند زیرا خود به خود بهبود می‌یابند و معمولاً سال‌ها طول می‌کشد تا برخی از تغییرات بافتی (به نام دیسپلازی) به سرطان دهانه رحم تبدیل شود. تغییرات سلولی را نیز می‌توان نادیده گرفت. برای جبران این امر سالانه تست پاپ در کشور انجام می‌شود. با این حال، تنها حدود نیمی از زنان هر سال در این آزمایشات شرکت می‌کنند و با وجود شرکت منظم در معاینات پزشکی پیشگیرانه، برخی از زنان دچار تغییرات بافتی و حتی سرطان می‌شوند. تقریبا نیمی از زنانی که هر ساله به سرطان مبتلا می‌شوند ، اظهار می کنند که به طور منظم در معاینات شرکت می‌کنند.

مزیت آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

 علاوه بر تغییرات بافتی به سرطان، التهاب و عفونت‌هایی که ناشی از HPV نیستند و منجر به سرطان نمی‌شوند نیز در آزمایش پاپ اسمیر قابل تشخیص هستند.

همچنین مطالعه کنید : آزمایش در منزل

تست HPV چیست؟

آزمایش HPV اغلب برای روشن شدن اینکه آیا تغییرات سلولی و بافتی می‌توانند به سرطان دهانه رحم تبدیل شوند یا خیر انجام می‌شود. این آزمایش نشان می‌دهد که آیا عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وجود دارد یا خیر. این ویروس‌ها عامل سرطان دهانه رحم هستند. اگر تست HPV منفی باشد، بیمار نیازی به نگرانی ندارد، زیرا بدون عفونت ویروسی، احتمال سرطان وجود ندارد. در برخی از کشورها اکنون به جای تست پاپ به عنوان اولین تست در غربالگری سرطان دهانه رحم ، از تست HPV استفاده می‌شود.

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام می‌‌شود؟

پاپ اسمیر بخشی از هر معاینه معمولی زنان است. متخصص زنان با کمک اسپکولوم، واژن را کمی باز می‌کند. سپس از یک سواب پنبه‌ای برای برداشتن بافت سلولی سطحی از دهانه رحم و کانال دهانه رحم استفاده می‌کند. سپس در آزمایشگاه بررسی می‌شود که آیا تغییرات سلولی وجود دارد یا خیر. چنین تغییراتی در بافت سلولی نشانه التهاب یا سرطان یا پیش‌سازهای آنها است. تست پاپ موفق‌ترین روش برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم است. تست پاپ اسمیر نباید زودتر از 5 روز پس از آخرین روز قاعدگی گذشته، انجام شود. از مصرف کرم‌های واژینال، اسپرم‌کش‌ها یا روان‌کننده‌ها به مدت 3 روز قبل از مراجعه به پزشک خودداری کنید و از رابطه جنسی حدود 2 روز قبل خودداری کنید.

آزمایش پاپ اسمیر

نتیجه آزمایش پاپ اسمیر

در این قسمت به بررسی شرح نتیجه آزمایش پاپ اسمیر می پردازیم :

PAP I

این یافته یعنی بدون ناهنجاری، این مورد معمولاً فقط در دختران بسیار جوانی که هنوز رابطه جنسی نداشته‌اند، دیده می‌شود.

PAP II

اغلب در PAP II تغییرات سلول‌های التهابی مشاهده می‌شود، اما مشکوک به سرطان نیستند. محرک معمولاً آلودگی به باکتری، ویروس یا قارچ است.

PAP III

در PAP III تغییرات سلولی التهابی یا مشکوک‌تری وجود دارد. تمایز قابل اعتماد بین سلول‌های خوش‌خیم و بدخیم امکان پذیر نیست. دلایل تغییر سلول ممکن است مراحل پیش سرطانی باشد.

PAP IIID D

PAP IIID D مخفف دیسپلازی است، یعنی تغییر سلولی خفیف تا متوسط ​​وجود دارد. بسیاری از زنان این نتیجه را دریافت می‌کنند.

PAP IV

در PAP IV تغییرات سلولی شدیدی وجود دارد. ممکن است سرطان، پیش سرطانی یا در مراحل اولیه باشد. انجام کونیزه (برداشتن بافت بیمار از دهانه رحم) برای روشن شدن بیشتر یافته‌ها ضروری است.

نتایج PAP II، III و IIID به معنای ابتلا به سرطان دهانه رحم نیست. با این حال، احتمال ایجاد ضایعات پیش سرطانی وجود دارد. معاینات و پیگیری منظم امکان مشاهده پیشرفت تغییرات سلولی را فراهم می‌کند. در صورت لزوم می‌توان درمان را در زمان مناسب شروع کرد. با این حال، در بسیاری از موارد، تغییر سلول ، به خودی خود پسرفت می‌کند و درمان لازم نیست.

اگر نتیجه آزمایش پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر آزمایش PAP تغییرات جزئی سلولی را نشان دهد، پزشک به طور منظم سواب بیمار را می‌گیرد. در طول بیوپسی، یک نمونه بافت از ناحیه آشکار دهانه رحم زیر ذره‌بین گرفته می‌شود. این یک روش سرپایی نسبتاً جزئی است. اگر یافته‌های بیوپسی نامشخص باقی بماند یا ناحیه مشکوک در کانال دهانه رحم باشد، جایی که دیگر به اندازه کافی با ذره بین دیده نمی‌شود، کونیزاسیون ضروری است. یک بافت مخروطی شکل با استفاده از لیزر یا حلقه سیمی از دهانه رحم برداشته می‌شود. این روش به صورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. هدف از کونیزه کردن، حذف ناحیه آشکار در ناحیه سالم است.

درمان زودهنگام سرطان دهانه رحم با مراقبت‌های پیشگیرانه منظم امکان پذیر است

زنانی که به طور منظم یک بار در سال در یک نوبت چک آپ شرکت می‌کنند، شانس خوبی برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم و درمان زودهنگام پاپ اسمیر دارند. به همین دلیل، ما به شدت توصیه می‌کنیم که چک آپ‌های منظم را انجام دهید.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *