در این بخش از مصاحبه‌های مهر درمان،  افتخار این را داشته‌ایم که در خدمت دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و فعال در زمینه بیماری ایدز و همچنین پاندمی کرونا باشیم.

دکتر مینو محرز متولد ۳۰ دی ۱۳۲۴ است و تحصیلات خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذرانده است. از فعالیت‌های شایان دکتر مینو محرز می‌توان به ریاست پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران (IRCHA)، قائم‌ مقامی انجمن حمایت از بیماری‌های عفونی، عضویت در هیئت ممتحنه برد و ارزشیابی متخصصین بیماری‌های عفونی ایران، عضویت در گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی، عضویت در کمیته کشوری بیماری ایدز، عضویت در شورای برنامه‌ریزی کرسی یونسکو در زمینه آموزش سلامت، عضویت در کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا (۱۳۹۹_۲۰۲۰) و… اشاره کرد.

گزیده‌ای از فرمایشات دکتر مینو محرز در مصاحبه با مهردرمان

  • توصیه من به همه جوانان این است که ورزش را جدی بگیرند و ترک نکنند. بنده خودم همواره اهل ورزش بوده‌ام و همین مسئله باعث شده است که در این سن نیز سرحال باشم و کارهایم را به بهترین شکل انجام دهم.
  • عالم شدن، درس‌خواندن، ورزش‌کردن و مفیدبودن را از خانواده و سپس از استاد یلدا آموختم.
  • الگوی من در زندگی دایی‌ام بود که پزشک بود و باعث علاقه من به پزشکی شد که خوشبختانه در کنکور قبول شدم. البته به جراحی عمومی علاقه داشتم که در آن زمان جراحی عمومی برای خانم‌ها نبود. پس از دوران انترنی به تشویق استاد یلدا، تخصص عفونی خواندم. سپس به سربازی رفتم. شاید عجیب به نظر برسد؛ اما اولین سالی بود که سربازی برای خانم‌ها بود و من ستوان یک بودم.
  • بعد از اتمام سربازی در دانشگاه تهران استادیار شدم.
  • اپیدمی‌های زیادی دیده‌ام و پشت سر گذاشته‌ام هیچ یک به تلخی کرونا نبود. دیدن زجر تنفسی مردم برایم بسیار سخت بود.
  • کاری که برای اولین‌بار در دنیا انجام شد، تأسیس باشگاه یاران مثبت برای بیماران مبتلا به ایدز بود که توسط مریضان اچ آی وی، مدیریت می‌شد و علاوه بر کلاس‌ها، مهارت‌ها و هر موردی که نیاز دارند در این باشگاه برگزار می‌شد.
  • در ایران بالغ بر 200 کلینیک مثلثی یا مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تأسیس کردیم و به بالای 300 پزشک عمومی آموزش دادیم تا مراقبت بیماران و تمامی موارد مرتبط با آن را بیاموزند و بتوانند به تنهایی بیماران اچ آی وی را درمان کنند. در این کلینیک‌ها از تست اولیه، تشخیص تا روند درمان به صورت رایگان انجام می‌شود، چرا که علاوه بر درمان آنان، مسیری برای پیشگیری نیز وجود دارد.
  • اگر به مردم آگاهی بدهیم، بهترین راه را پیش گرفته‌ایم؛ اما از آنجایی که این آگاهی توسط رسانه، آموزش‌وپرورش  و… پیگیری نمی‌شود، متأسفانه شاهد کاهش سن ابتلا به ایدز هستیم. من تا جایی که زنده باشم و بتوانم راه بروم تلاش خودم را برای پیشگیری از بیماری ایدز انجام خواهم کرد.

پیشنهاد می‌کنیم به تماشای این مصاحبه لذت‌بخش بنشینید و از گفتگوی زیبا و جملات پرگوهر دکتر محرز لذت ببرید.