نکات انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار می‌گیرند، پس از مدتی بسته به وضعیت عمومی و روند درمان از بیمارستان مرخص می‌شوند تا روند مراقبت خود را در منزل مطابق با علائم حیاتی خود ادامه دهند. درمان خانگی بیماران مراقبت‌های ویژه، جامع است و نیاز به توجه بیشتری دارد. به بستگان بیمارانی که از بیمارستان مرخص می‌شوند، توسط پرستاران مراقبت‌های ویژه آموزش مراقبت از بیمار داده می‌شود. با این حال این افراد معمولاً به دلیل نداشتن سابقه پزشکی، از مراقبت کوتاهی می‌کنند. در این مرحله «خدمات پرستاری در منزل پس از مراقبت‌های ویژه» برای بیماران و نزدیکان آنها اهمیت پیدا می‌کند. ما در این مقاله از مهر درمان به بررسی نکات و هر انچه که باید در مورد انتقال بیمار از آی سی یو به منزل بدانید، پرداخته‌ایم با ما تا آخر این مقاله همراه بمانید.

انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

خدمات پرستاری در منزل پس از مراقبت‌های ویژه

سرویس مراقبت‌های ویژه در منزل که بخشی از خدمات مراقبتی و بهداشتی در منزل است، یک خدمات تخصصی پرستاری است. پرستاران مراقبت‌های ویژه که در مراقبت از بیمار به منزل اعزام می‌شوند، مراقبت‌های تراکئوستومی، حمایت تنفسی، بررسی علائم حیاتی، درمان‌ها، مراقبت‌های روزانه، حمایت عاطفی و خانوادگی را با هماهنگی پزشک انجام می‌دهند و خدمات جامعی را با توجه به نیاز بیمار ارائه می‌دهند.

مراقبت بعد از انتقال بیمار از آی سی یو به منزل چگونه است؟

در درمان‌های خانگی پس از مراقبت‌های ویژه، با توجه به شرایط بیمار، برنامه درمانی توسط پزشک اولیه ایجاد می‌شود. در راستای این طرح، پرستاران مراقبت‌های ویژه که در منزل خدمت می‌کنند، فرآیندهای درمانی و مراقبتی را بر اساس برنامه‌ریزی درمانی پزشک برای بیمارانی که بیهوش هستند و با دستگاه تنفس مصنوعی زندگی می‌کنند، تراکئوستومی می‌کنند، در بستر هستند یا مشکلات سلامتی متفاوتی دارند، آغاز می‌کنند.

قبل از شروع خدمات آی سی یو در منزل، خانواده می‌بایست نیازهایی مانند تشک بادی، دستگاه آسپیراسیون، مانیتورهایی که عملکردهای حیاتی را نشان می‌دهند (نبض، تنفس، نشانگر فشار خون) یا ابزار دستی، توسط تیم مراقبت در منزل را فراهم کند. پس از برآورده شدن همه نیازها، خدمات خانگی شروع می‌شود.

در چه بیماری‌هایی خدمات آی سی یو در منزل ارائه می‌شود؟

خدمات مراقبت‌های ویژه در منزل می‌تواند به همه گروه‌های بیماری زیر ارائه شود.

  • بیماری‌های عصبی: (ALS، دمانس- آلزایمر، ام اس پارکینسون، سکته مغزی، تومور، انسداد عروق و غیره)
  • فلج ناشی از بیماری‌های نخاعی
  • سرطان‌های مرحله پایانی
  • بیماران مبتلا به مشکلات قلبی
  • بیماران تراکئوستومی و ونتیلاتور
  • بیمارانی که پس از تصادف رانندگی نیاز به مراقبت دارند.
  • بیماری‌هایی که بعد از موارد ارتوپدی نیاز به پرستاری مراقبت‌های ویژه در منزل دارند.

مزایای انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

انتقال بیمار از واحد مراقبت ویژه (آی سی یو) به منزل می‌تواند برای بیمار و خانواده‌اش مزایای متعددی داشته باشد. در زیر به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

تحسین روحیه بیمار

بیماران بستری در آی سی یو معمولاً با محدودیت‌های شدیدی روبه‌رو هستند و برخی از آن‌ها ممکن است احساس ناامیدی یا افسردگی کنند. با انتقال به محیط خانگی، بیماران احساس آزادی و استقلال بیشتری خواهند داشت که ممکن است روحیه آنها را بهبود بخشد.

کاهش خطر عفونت

در مقایسه با بیمارستان‌ها، محیط خانگی کمترین خطر عفونت را برای بیماران ایجاد می‌کند. بازگشت به خانه، خطر ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی را کاهش می‌دهد و بهبود سریع‌تر و کاهش احتمال تعرض به عوارض جانبی مرتبط با آنها را فراهم می‌کند.

حفظ حریم خصوصی

برخی از بیماران ممکن است به دلایل شخصی و خانوادگی به حفظ حریم خصوصی خود اهمیت بدهند. با بازگشت به خانه، بیماران می‌توانند در محیطی آشنا و با حفظ حریم خصوصی خود، مراقبت بیشتری ببینند.

حضور خانواده

انتقال بیمار به خانه، به خانواده او فرصت می‌دهد تا به صورت مستقیم در مراقبت از بیمار شرکت کنند. این حضور و پشتیبانی خانواده می‌تواند عملکرد روانی و جسمی بیمار را تقویت کرده و احساس آرامش و اطمینان را به او القا کند.

کاهش هزینه

بستری شدن در بیمارستان هزینه‌های بالایی را برای بیمار و خانواده به همراه دارد. با ترخیص بیمار و بازگشت به خانه، هزینه‌های مرتبط با بستری و مراقبت در بیمارستان کاهش می‌یابد.

انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

برای انتقال بیمار از آی سی یو به منزل باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگام برنامه‌ریزی برای انتقال بیمار از واحد مراقبت ویژه (آی سی یو) به منزل، به موارد زیر توجه کنید:

توافق با تیم درمانی

قبل از ترخیص، با تیم درمانی از جمله پزشکان و پرستاران در مورد توانایی بیمار برای تحمل مراقبت در خانه و نیازهای پزشکی و پرستاری بیمار بحث کنید. آنها می‌توانند راهنمایی لازم را درباره داروها، تغذیه، تمیزی زخم و هرگونه نگرانی دیگری که ممکن است پیش بیاید، ارائه دهند.

برنامه‌ریزی مناسب

یک برنامه‌ریزی دقیق برای مراقبت در خانه و انتقال بیمار از آی سی یو به منزل انجام دهید. این شامل تعیین نیازهای پزشکی و پرستاری بیمار، تدارک تجهیزات و مواد مورد نیاز مراقبت، تنظیم زمان‌ بندی داروها و روش‌های مراقبتی و برنامه‌ریزی دقیق تماس با تیم درمانی و اورژانس در صورت نیاز است.

آموزش به خانواده

خانواده باید به طور کامل در مورد نحوه ارائه مراقبت به بیمار آموزش دیده و آگاهی کاملی درباره داروها، تزریقات، تغذیه، تمیزی زخم و دیگر نیازهای بیمار بدست آورند. آنها باید بدانند چگونه علائم را شناسایی کنند و چه مواردی نیاز به تماس با تیم درمانی دارند.

تجهیزات و مواد مورد نیاز

اطمینان حاصل کنید که تجهیزات و مواد مورد نیاز برای مراقبت در خانه مانند داروها، تجهیزات پزشکی، لوازم پرستاری، تغذیه و سایر وسایل موجود باشد. همچنین، بررسی کنید که آیا منزل شما مناسب برای مراقبت بیمار است یا نیاز به تجهیزات خاصی دارد. در صورت نیاز به خرید یا اجاره تجهیزات پزشکی می‌توانید آن‌ها را از مرکز پزشکی و پرستاری مهر درمان تهیه کنید.

پشتیبانی از خدمات درمانی

بررسی کنید که آیا خدمات درمانی در منطقه شما، مانند پزشک خانگی، پرستاران و فیزیوتراپیست، برای ارائه مراقبت و پشتیبانی به بیمار در منزل موجود است یا خیر. در صورت لزوم، این خدمات را ترتیب دهید.

اطلاعات تماس اضطراری

حتماً اطلاعات تماس با تیم درمانی و خدمات اورژانس را در دسترس خانواده قرار دهید. در صورت بروز هرگونه وضعیت اضطراری یا نیاز به مشاوره پزشکی، بتوانید با آنها تماس بگیرید. توجه و برنامه‌ریزی دقیق قبل، حین و پس از انتقال بیمار به خانه می‌تواند فرآیند بازگشت بیمار به خانه را برای او و خانواده‌اش آسان‌تر و مطمئن‌تر کند. همچنین، مشاوره و همکاری با تیم درمانی بسیار مهم است.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *