کاردرمانی کودکان برای راه رفتن

کاردرمانی، شاخه‌ای از علوم توانبخشی است. کاردرمانگر ابتدا مشکلات روانی و فیزیکی بیمار را بررسی می‌کند و سپس تاثیر این مشکلات را بر زندگی فرد مشخص می‌کند. او از طریق برنامه‌ای با هدف دستیابی به بیشترین استقلال ممکن در انجام فعالیت‌های روزانه به بیمار کمک می‌کند. کاردرمانی برای کودکانی که راه می‌روند یک روش درمانی است که در آن کاردرمانگر از تمرینات و تکنیک‌های بدنی خاصی استفاده می‌کند. کاردرمانگر با تسلط بر موضوعات آناتومی، فیزیولوژی و روانشناسی، از مراجعان خود در کسب مهارت‌های حرکتی ظریف حمایت می‌کند. ما در این مقاله به بررسی کاردرمانی کودکان برای راه رفتن پرداخته‌ایم. با ما تا آخر مقاله همراه بمانید.

نوزادان در حدود یک سالگی به مرحله راه رفتن طبیعی می‌رسند. در همین حال، روند راه رفتن کودک ممکن است به دلایل مختلف مانند آسیب، بیماری و ضعف عضلانی دشوار یا به تاخیر بیفتد. در این مرحله، کاردرمانی برای توانایی راه رفتن کودک اهمیت پیدا می‌کند و پس از ارزیابی دقیق، کاردرمانگر برنامه‌ای متناسب با شرایط کودک طراحی و اجرا می‌کند.

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن

کاردرمانی برای راه رفتن در کودکان، به عنوان یک روش درمانی برای کمک به کودکانی که مشکلاتی در حرکت و راه رفتن دارند، استفاده می‌شود. این روش شامل تمرینات و فعالیت‌هایی است که به کودک کمک می‌کند تا توانایی راه رفتن خود را بهبود بخشد. برخی از روش‌های کاردرمانی برای راه رفتن در کودکان، عبارتند از:

تمرینات تقویتی

این تمرینات شامل تمریناتی هستند که به کودک کمک می‌کنند تا عضلات و استخوان‌های پای خود را تقویت کند. این تمرینات می‌توانند شامل راه رفتن بر روی نوار حرکت، پرش و پریدن بر روی توپ و یا استفاده از دوچرخه باشند.

تمرینات تعادلی

این تمرینات به کودک کمک می‌کنند تا تعادل خود را بهبود بخشد. این تمرینات می‌توانند شامل تمرینات کوچکی باشند مانند ایستادن بر روی یک پا، تکان دادن روی توپ یا حرکاتی شبیه به یوگا باشند.

تمرینات هماهنگی

این تمرینات به کودک کمک می‌کند تا حرکاتش را هماهنگ کند. به عنوان مثال، تمریناتی که شامل حرکات پا و دست باشند می‌توانند به کودک کمک کنند تا توانایی راه رفتن خود را بهبود بخشد.

تمرینات ایستا و حرکتی

این تمرینات شامل تمریناتی هستند که به کودک کمک می‌کنند تا توانایی ایستادن و حرکت کردن خود را بهبود بخشد. به عنوان مثال، تمریناتی که شامل ایستادن بر روی پای خود یا پای دیگر باشند، می‌توانند به کودک کمک کنند تا توانایی راه رفتن خود را بهبود بخشد.

در کل، برای انجام کاردرمانی برای راه رفتن در کودکان، بهتر است با پزشک کودکان خود مشورت کنید و نظر او را در این زمینه بپرسید.

بیشتر مطالعه کنید: کاردرمانی کودکان چگونه است؟

عوامل موثر در راه رفتن کودک

راه رفتن کودک یکی از مهم‌ترین دستاوردهای رشدی است که نشان‌دهنده‌ی توانایی او در تعامل با محیط پیرامون و همچنین توانایی هماهنگی بین حرکات بدنی است. عوامل متعددی می‌توانند بر راه رفتن کودک تأثیر بگذارند، به‌عنوان مثال:

رشد فیزیکی

قدکودک، وزن، میزان توسعه عضلات و استخوان‌ها و … ، همه می‌توانند بر راه رفتن کودک تأثیر بگذارند.

توانبخشی

توانبخشی کودک در مواردی که به‌هر دلیلی مانعی برای راه رفتن او وجود دارد، می‌تواند بهبود روند راه رفتن او را تسهیل کند.

عوامل محیطی

محیط اطراف کودک، مانند نوع کف، سطح، میزان نور و صدا و … همگی می‌توانند بر راه رفتن کودک تأثیر بگذارند.

عوامل شخصیتی و روحی

عواملی مانند روحیه، تمرکز، توجه و … نیز می‌توانند بر راه رفتن کودک تأثیر بگذارند. اما برای کمک به کودک در بهبود توانایی راه رفتن، بهتر است به توصیه‌های پزشک خود عمل کنید و از توانبخشی‌هایی که به کودک شما توصیه می‌شود، استفاده کنید. در هر صورت، برای بهبود راه رفتن کودک، تمریناتی که توسط پزشک توصیه شده است را باید به‌طور منظم و درست انجام داد.

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن

چه کودکانی باید تحت کاردرمانی برای راه رفتن قرار بگیرند؟

کودکانی که به دلایل مختلفی مانند مشکلات عضلانی، اختلالات اعصابی، مشکلات ارتجاعی، مشکلات مفصلی، مشکلات ارتباطی و … با مشکلاتی در راه رفتن مواجه هستند، ممکن است نیاز به کاردرمانی برای راه رفتن داشته باشند. به‌طور کلی، کودکانی که بیشتر از ۱۸ ماه سن دارند و هنوز نتوانسته‌اند به ‌صورت مستقل راه رفتن را یاد بگیرند، باید تحت بررسی قرار گیرند و در صورت لزوم به کاردرمانی برای راه رفتن ارجاع داده شوند. اگر کودک شما مشکلی در راه رفتن دارد، بهتر است به یک پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید تا تشخیص دقیق‌تری از مشکلات او داشته باشد و در صورت نیاز، به شما راهنمایی کاردرمانی برای راه رفتن کودک خود را بدهند.

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن در منزل

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن می‌تواند در منزل انجام شود، اما قبل از هرگونه تمرین و فعالیت، بهتر است با پزشک کودکتان مشورت کنید. برخی از فعالیت‌هایی که می‌تواند به کودک شما در بهبود راه رفتن کمک کند، عبارتند از:

تمرینات تقویتی

تمرینات تقویتی می‌تواند به کودک شما کمک کند تا عضلات پاهایش را تقویت کند و بتواند بهتر راه برود. این تمرینات می‌توانند شامل حرکاتی مانند بلند کردن پاها، پیاده روی با پاهای برهنه روی سطح صاف و یا با استفاده از یک دوچرخه باشد.

تمرینات تعادل

تمرینات تعادل می‌توانند به کودک کمک کنند تا تعادل بیشتری در حرکت‌هایش داشته باشد و راه رفتن بهتری داشته باشد. این تمرینات می‌توانند شامل حرکاتی مانند راه رفتن روی خطوط روی زمین، ایستادن روی یک پا و یا استفاده از ترامپولین باشد.

تمرینات انعطاف‌پذیری

تمرینات انعطاف‌پذیری می‌توانند به کودک کمک کنند تا انعطاف پذیری بیشتری در مفاصلش داشته باشد و در نتیجه راه رفتن بهتری را تجربه کند. این تمرینات می‌توانند شامل حرکاتی مانند خم کردن و دراز کردن پاها یا پیچیدن و خم کردن پاها باشد.

ماساژ

ماساژ می‌تواند به کودک کمک کند تا عضلاتش را آرام کند و آمادگی بیشتری برای تمرینات راه رفتن داشته باشد. همچنین ماساژ می‌تواند شامل ماساژ پاها، ران‌ها و یا عضلات پشتی باشد.

بازی

بازی می‌تواند به کودک کمک کند تا بیشتر روی تمرینات راه رفتن تمرکز کند و با شادی و سرگرمی بهبود پیدا کند. بازی‌هایی مانند رقصیدن، پرش روی ترامپولین، بازی با توپ و یا پیاده روی در محیط‌های باز می‌تواند مفید باشد.

در کل، تمرینات کاردرمانی می‌توانند به کودک شما کمک کنند تا بهبود پیدا کند و راه رفتن بهتری داشته باشد. اما قبل از هرگونه تمرین، بهتر است با پزشک کودکتان مشورت کنید و دستورالعمل‌های او را رعایت کنید.

چگونه می‌توانیم از خدمات کاردرمانی در منزل مرکز مهر درمان استفاده کنیم؟

یکی از خدماتی که مرکز پزشکی و پرستاری در منزل و بیمارستان مهر درمان، ارائه می‌دهد، خدمات کاردرمانی در منزل است. با استفاده از این خدمات دیگر نیازی نیست تا فرزند خود را برای کاردرمانی به مراکز کاردرمانی ببرید. می‌توانید در منزل خود و در ساعتی که خودتان مشخص می‌کنید کاردرمانی کودک خود را انجام دهید. برای استفاده از این خدمات می‌توانید با شماره تلفن 09058008006 تماس بگیرید تا کارشناسان ما، شما را راهنمایی کنند.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *