درمان زخم در منزل

زخم‌ها، از بریدگی‌های کوچک گرفته تا زخم‌های مزمن و عمیق، بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان هستند. این آسیب‌ها می‌توانند در اثر عوامل مختلفی مانند تصادفات، بیماری‌ها، جراحی‌ها یا حتی بیماری‌های مزمن مانند دیابت ایجاد شوند. درمان به موقع و مناسب زخم‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در صورت عدم مراقبت صحیح، می‌توانند منجر به عفونت، تاخیر در بهبودی و عوارض جدی‌تری شوند. مرکز مهر درمان با ارائه خدمات تخصصی درمان زخم در منزل، گامی بزرگ در جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران برداشته است. این مرکز با بهره‌گیری از پرستاران و پزشکان متخصص، امکان درمان انواع زخم‌های مزمن و حاد را در منزل شما فراهم آورده است.

مراحل خدمات درمان زخم در منزل

دریافت خدمات درمان زخم در منزل از مرکز مهر درمان به شرح زیر است

سوالات متداول

بخشی از سوالات پرتکرار در مورد این موضوع را می توانید مشاهده کنید ...

مرکز مهر درمان طیف وسیعی از زخم‌ها را در منزل درمان می‌کند. برای تشخیص دقیق نوع زخم و تعیین بهترین روش درمان، لازم است با مرکز تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

پس از ثبت درخواست شما، پرستاران و پزشکان متخصص مرکز مهر درمان به منزل شما مراجعه کرده و پس از ارزیابی دقیق زخم، اقدامات درمانی لازم را انجام می‌دهند. این اقدامات شامل پانسمان تخصصی، تجویز دارو، آموزش مراقبت‌های خانگی و پیگیری روند بهبودی زخم است.

هزینه خدمات درمان زخم در منزل بسته به نوع زخم، شدت آن، مدت زمان درمان و سایر عوامل متغیر است. برای اطلاع دقیق از هزینه‌ها، می‌توانید با مرکز مهر درمان تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

مدت زمان بهبودی زخم به عوامل مختلفی مانند نوع زخم، اندازه آن، وضعیت سلامتی بیمار و مراقبت‌های انجام شده بستگی دارد.

در برخی موارد، نسخه پزشک برای شروع خدمات درمان در منزل لازم است. بهتر است قبل از درخواست خدمات، با مرکز مهر درمان تماس بگیرید تا در این مورد راهنمایی شوید.

خدمات درمان زخم
خدمات درمان زخم مهر درمان

زخم‌ها از جمله مشکلات شایع پوستی هستند که می‌توانند به طور معمول در منزل درمان شوند. زخم‌ها می‌توانند ناشی از بریدگی، ساییدگی، سوختگی یا فشار طولانی مدت روی پوست باشند. درمان زخم‌ها در مراحل اولیه بسیار مهم است تا از عفونت جلوگیری شود و فرآیند بهبودی به خوبی پیش برود. در اینجا ما به برخی از روش‌ها و مواد طبیعی که می‌توانند در درمان زخم‌ها در منزل موثر باشند، می‌پردازیم. با استفاده از این روش‌ها و مواد، می‌توانید به طور موثری زخم خود را تمیز کرده، التیام بخشیده و درد و التهاب را کاهش دهید. با ادامه مطلب، با روش‌های درمان زخم در منزل آشنا خواهید شد.

تشخیص زخم در منزل

 جهت درمان انواع زخم در منزل ابتدا پزشک یا پرستار بایستی وضعیت زخم را بررسی کنند، سپس بافت اطراف زخم را نیز مشاهده و ارزیابی کنند. پس از انجام این مراحل، روند تشخیص و درمان شروع خواهد شد. مواردی که جهت تشخیص نوع زخم برای درمان انجام می‌گیرد، به شرح زیر است:

  • نوع آسیب (بریدگی، پارگی/کوفتگی، سوختگی و غیره)
  • سن زخم (چقدر از آسیب گذشته است)
  • میزان آلودگی زخم
  • عفونت

 از تاریخچه پزشکی بیمار، پزشک اطلاعات مهم دیگری را برای درمان زخم و درمان درد به دست می‌آورد. تاریخچه پزشکی دقیق به ویژه برای زخم‌های مزمن به منظور شناسایی زخم مهم است. خدمات درمان زخم در منزل مهر درمان تمامی این موارد را پوشش می‌دهد و می‌توانید بابت درمان زخم‌های خود هیچ نگرانی نداشته باشید.

چه زمانی زخم‌های بسته یا باز درمان می‌شوند؟

زخم‌هایی که لبه‌های زخم صاف دارند، مانند پارگی، بریدگی یا برش‌های جراحی معمولاً می‌توانند توسط پزشک بسته شوند (درمان اولیه زخم). زخم ابتدا توسط پزشک تمیز می‌شود، در صورت لزوم لبه‌ها با جراحی اصلاح می‌شوند و سپس با بخیه، منگنه یا چسب زخم بسته می‌شوند. بستن لبه‌های زخم باعث بهبود سریع زخم با کوچک‌ترین اسکار ممکن می‌شود. درمان اولیه زخم باید در عرض 12 ساعت پس از آسیب انجام شود. اگر درمان فقط بعدا امکان پذیر باشد، پزشک امکان دارد ابتدا زخم را به مدت چند روز به صورت باز درمان کند و تنها پس از گذشت چند روز، آن را ببندد.

زخم‌های بزرگ با از دست دادن بافت زیاد، مانند زخم‌های سوختگی یا زخم‌های مزمن، در ابتدا بدون بسته شدن درمان می‌شوند. بخیه زدن زخم ممکن نیست؛ برای مثال: اگر لبه‌های زخم از هم دور باشند، زخم به شدت آلوده یا عفونی شده است. زخم بافت گرانولاسیونی را برای جایگزینی آسیب بافت تشکیل می‌دهد. خطر عفونت در زخم‌های باز بیشتر از زخم‌های بخیه شده است. درمان زخم  در منزل که به عنوان مدیریت زخم نیز شناخته می‌شود شامل موارد زیر است:

  • حذف بافت مرده در زخم (دبریدمان)
  • کنترل مایع زخم (اگزودا) و رطوبت زخم

درمان زخم در منزل چگونه است؟

پزشک درمان‌های مناسب را انتخاب یا تجویز می‌کند و بر بهبود زخم نظارت می‌کند. پزشک همچنین می‌تواند اقدامات درمان زخم را به یک مدیریت زخم که یک پرستار واجد شرایط با آموزش ویژه است، منتقل کند. مدیریت زخم شامل تمیز کردن زخم، درمان‌های موضعی روی زخم، تعویض منظم پانسمان، درمان‌های بستن زخم و اقدامات درمانی و مراقبتی می‌شود.

پاکسازی زخم

اقدامات تمیز کردن زخم و بهداشت بستر زخم، وضعیت زخم را اصلاح می‌کند. بافت آسیب دیده، مرده یا عفونی برداشته می‌شود. تمیز کردن زخم در طول مراقبت اولیه و بسته به وضعیت زخم، در طول مراقبت بیشتر انجام می‌شود. چندین روش برای تمیز کردن زخم وجود دارد که عبارتند از :

در طول تمیز کردن بستر زخم جراحی، پزشک بافت مرده را از زخم خارج می‌کند و یا لبه زخم را اصلاح می‌کند. رسوبات و کثیفی‌های زخم را می‌توان با محلول‌های مخصوص شستشو داد. شستشوی زخم باعث کاهش انتشار باکتری‌ها و پاکسازی زخم می‌شود.

آنتی‌بیوتیک‌ها

درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها (خوراکی یا تزریقی یا IV) برای زخم‌هایی که علائم عفونت نشان می‌دهند، گزش حیوانات و زخم‌های عمیق تجویز می‌شود. هیچ مدرکی دال بر اثربخشی (شواهد) آنتی بیوتیک‌ها برای پیشگیری  از عفونت زخم وجود ندارد.

همچنین مطالعه کنید: تزریق آنتی بیوتیک پرخطر

عوامل ضدعفونی کننده یا ضد میکروبی برای درمان زخم موضعی

عوامل ضدعفونی کننده یا ضد میکروبی که به صورت موضعی روی زخم اعمال می‌شوند، برای مهار رشد باکتری‌ها در نظر گرفته شده‌اند. آن‌ها به عنوان پماد، ژل یا فوم مورد استفاده قرار می‌گیرند. مواد فعال با ید یا نقره در صورت استفاده طولانی مدت می‌تواند منجر به تاخیر در بهبود زخم شود. عسل با خواص ضد میکروبی خود می‌تواند در موارد فردی مانند زخم‌های سوختگی باعث بهبودی شود. خدمات زخم در منزل توسط پرستاران مجرب و حرفه ای صورت می‌گیرد که تمامی این درمان‌ها به صورت کامل انجام می‌شوند.

وکیوم درمانی

ناحیه زخم با یک ماده خاص مانند فوم در یک محیط استریل پر می‌شود و با چسب هوا بسته می‌شود. سپس ترشح زخم ساکشن می‌شود. این درمان بیشتر برای زخم‌های بزرگ و عمیق برای تمیز کردن زخم و بهبود زخم استفاده می‌شود.

پانسمان زخم

پانسمان زخم وظایف مختلفی را انجام می‌دهد. پانسمان مایع زخم (تراشه) را جذب می‌کند و زخم را تمیز، گرم و مرطوب نگه می‌دارد. پانسمان‌ها درد زخم را کاهش می‌دهند و از گسترش باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند.

علائم عفونت زخم چیست؟

عفونت زخم می‌تواند در هر مرحله از بهبود زخم رخ دهد و نیاز به درمان خاصی دارد. بهبود کامل زخم تنها پس از رفع عفونت امکان پذیر است. عفونت زخم زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها یا سایر میکروب‌ها وارد زخم شده و باعث التهاب و عفونت شوند. این عفونت می‌تواند روند بهبود زخم را کند کرده و حتی به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش یابد.

علائم عفونت زخم عبارتند از :

  • قرمزی، تورم، گرمی زخم
  • درد و محدودیت حرکت در محل زخم
  • افزایش تشکیل مایع زخم (اگزودا) و پوشش زخم
  • تغییر رنگ زخم

انواع زخم

در بخش‌های قبلی مقاله به این مسئله اشاره کردیم که زخم‌ها ممکن است بر اثر عوامل مختلفی چون تصادف، سوختگی و سایر عوامل محیطی ایجاد شوند. برخی از زخم‌ها همچون زخم بستر نیز ناشی از بروز بعضی از بیماری‌های دیگر است. در این بخش به معرفی انواع زخم‌ها می‌پردازیم و عوامل به وجود آمدن آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

زخم‌های فشاری یا زخم بستر

آسیب دیدن بافت‌های بدن همچون درم، ایپدریم، ماهیچه و پوست در اثر قرار گرفتن در فشار طولانی مدت برای یک یا چند نقطه از بدن، زخم بستر گفته می‌شود. به زبان ساده می‌توان گفت: خوابیدن به مدت زمان طولانی در وضعیت ثابت، سائیدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن بیمار نامناسب و یا کشیدگی با ملحفه می‌تواند به بخشی از پوست و بافت‌های بدن آسیب برساند.
زخم بستر چهار مرحله دارد که مرحله اول و دوم با مراقبت‌های منظم می‌تواند طی چند هفته بهبود یابد ولی مرحله سوم و چهارم درمان پیچیده تری دارد که با خدمات زخم در منزل می‌توان از بابت بهبودی آن مطمئن شد. درمان زخم فشاری براساس مرحله و پیچیدگی زخم با موارد زیر قابل درمان است:
کم کردن فشار نواحی مبتلا، تشک و بالش مخصوص، تغییر پوزیشن بیمار، پانسمان زخم و پاکسازی آن، برداشت بافت آسیب دیده، آنتی بیوتیک و درمان با فشار منفی.

خدمات زخم

زخم‌های رادیوتراپی

مواردی از جمله سن شما در زمان پرتودرمانی گرفته تا نوع سرطان تحت درمان می‌تواند بر آسیب‌های ناشی از تشعشع تاثیر بگذارد. قرار گرفتن در معرض متمرکز اشعه ایکس در طول رادیوتراپی اغلب باعث سوختگی‌هایی در پوست می‌شود. هنگامی که اشعه ایکس از پوست عبور می‌کند، رادیکال‌های آزاد خطرناکی تولید می‌کند که به DNA و بافت پوست آسیب می‌رساند و باعث التهاب می‎‌شود.

این عارضه جانبی آنقدر شایع است که حدود 85 درصد از بیماران رادیوتراپی در طول درمان و پس از درمان دچار سوختگی متوسط تا شدید می‌شوند. سوختگی ناشی از تشعشع به زودی پس از درمان رخ می‌دهد، اما به دلیل کاهش ظرفیت بدن برای بهبودی، آسیب پوست می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها بدون مداخله مناسب ادامه یابد. این امر به ویژه از آنجایی که رادیوتراپی‌ها به سرعت برنامه‌ریزی می‌شوند، زمان‌بندی بین دوزهای درمان و ترمیم پوست را محدود می‌کنند.

پروتکل درمان زخم‌های ناشی از رادیوتراپی براساس عوامل متعددی در رابطه با بیمار، سلامت او و شدت زخم است. در بعضی موارد، پمادهای تجویزی یا پانسمان‌های مخصوص زخم ممکن است برای بهبود کامل پوست کافی باشد. با این حال، در مورد زخم‌های شدیدتر یا غیر التیام پذیر، ممکن است روش‌های پیچیده‌تر نیاز باشد که تیم خدمات زخم در منزل  مرکز مهر درمان با استفاده از متخصصین و کارشناسان زخم در جهت درمان تخصصی با کمترین طول مدت درمان در خدمت هموطنان گرامی است.

زخم‌های عفونی شده بعد از جراحی

عمل جراحی از طریق ایجاد یک برش در پوست انجام می شود. برش ایجاد شده با تیغ جراحی منجر به ایجاد زخم جراحی می‌شود که در گذر زمان این زخم ممکن است عفونی شود و عفونت زخم جراحی به دنبال آن به وجود بیاید. عفونت‌های زخم جراحی در 30 روز اول بعد از جراحی به وجود می‌آیند.
از اصلی‌ترین علائم عفونت زخم، تب است و در پی آن ترشح چرکی، التهاب و دردناک شدن زخم ایجاد می شود.درمان زخم عفونی شده بعد از جراحی، آنتی بیوتیک و پانسمان تخصصی می باشد که تیم ما با متخصصین و کارشناسان زخم به روش کاملا تخصصی در جهت بهبود عمل می کنند.

زخم‌های ناشی از سوانح

این زخم‌ها آسیب ناگهانی و ناخواسته هستند که می توانند از زخم‌های جزئی مثل پوست رفتگی زانو تا زخم‌های شدید، مانند زخم ناشی از شلیک گلوله را ایجاد کنند. معمولا زخم‌های نام برده شده شامل ساییدگی‌ها، پارگی‌ها، بریدگی‌های پوست، نیش ها، سوختگی‌ها و زخم‌های ترومای نافذ می‌شود.
تروما یا تصادف می‌تواند زخم‌های متفاوتی روی بدن ما به وجود بیاورد. برخلاف زخم‌های جراحی که در شرایط مطلوب و با استفاده از بیهوشی در عمل به وجود آمده‌اند، زخم‌های تروما به صورت ناگهانی و کنترل نشده رخ می‌دهند و می‌توانند بافت‌های زیادی را درگیر کرده و در صورت عمیق بودن منجر به آسیب‌های جدی گردند. نوع درمان زخم ناشی از سوانح، بستگی به نوع و شدت زخم دارد. درمان و تمیز کردن زخم می‌تواند بسیار ساده باشد یا ممکن است به علت شدت آسیب، نیاز به درمان تخصصی و پیشرفته داشته باشد. تیم ما با بهره‌گیری از متخصصین و کارشناسان زخم به درمان تخصصی این بیماران در کم‌ترین زمان ممکن می‌پردازد.

مزایای خدمت درمان زخم در منزل مرکز مهر درمان

راحتی و آسایش بیمار

یکی از بزرگ‌ترین مزایای درمان زخم در منزل، کاهش استرس و اضطراب بیمار است. بیمار در محیط آشنای خود و بدون نیاز به جابه‌جایی، تحت درمان قرار می‌گیرد.

کاهش خطر عفونت

رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از تجهیزات استریل در منزل، خطر عفونت زخم را به حداقل می‌رساند.

کاهش هزینه‌ها

حذف هزینه‌های رفت و آمد و بستری شدن در بیمارستان، هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد.

آموزش به بیمار و مراقبین

پرستاران مرکز مهر درمان به بیمار و مراقبین او آموزش‌های لازم برای مراقبت از زخم در منزل را می‌دهند.

تسریع روند بهبودی

درمان‌های تخصصی و مراقبت‌های مداوم در منزل، روند بهبودی زخم را تسریع می‌کند.

دسترسی آسان به خدمات

با یک تماس ساده، می‌توانید از خدمات درمان زخم در منزل بهره‌مند شوید و نیازی به انتظار در صف‌های طولانی نیست.

اپلیکیشن مهردرمان

با دریافت اپلیکیشن مهردرمان می توانید هرلحظه از شبانه روز ، از تمامی خدمات مهر درمان شامل دریافت مشاوره رایگان ، رزرو خدمات ، ارتباط با متخصصان مجموعه ، مشاهده اطلاعات کامل درباره خدمات و ... بهره مند شوید . اپلیکیشن مهر درمان روی هر پلتفرمی قابل نصب و اجرا می باشد ، برای نصب اپلیکیشن از راهنمای نصب اپ مهردرمان کمک بگیرید

اپلیکیشن مهردرمان

وظایف پرستار درمان زخم در منزل

پرستار درمان زخم در منزل با انجام وظایفی، به مراقبت و درمان بیمار می‌پردازد. این وظایف شامل موارد زیر هستند
  • ارزیابی کلی زخم: پرستار موظف است زخم محل مورد نظر را به صورت دقیق اندازه گیری کرده و بافت اطراف زخم را بررسی کند تا بتواند نوع بافت زخم و عوامل موثر بر روند بهبود را شناسایی کند.
  • پانسمان تخصصی زخم: پرستار موظف است بر اساس نوع و مرحله زخم، پانسمان مناسب را برای زخم بیمار انتخاب کند و پانسمان را با رعایت اصول بهداشتی تعویض نماید.
  • آموزش بیمار و مراقبین: پرستار بایستی نحوه مراقبت از زخم در منزل، تکنیک‌های صحیح پانسمان و علائم هشداردهنده عفونت را به بیمار و خانواده او آموزش دهد.
  • نظارت بر روند بهبود زخم: پرستار باید روند بهبود زخم را از زمان شروع پانسمان تا مراحل بعدی بررسی کرده و در صورت نیاز برنامه درمان را اصلاح کند.
  • ارائه حمایت‌های عاطفی و روانی: گوش دادن فعال به نگرانی‌های بیمار و خانواده، ارائه اطلاعات دقیق و قابل فهم و ایجاد انگیزه در بیمار برای ادامه درمان از دیگر وظایف پرستار است.
  • توصیه‌های رژیم غذایی سالم: توصیه به تغذیه مناسب، تشویق به فعالیت بدنی متناسب با شرایط بیمار و کنترل عوامل خطر از دیگر وظایف مهم پرستار به شمار می‌رود.

خدمات درمان زخم در منزل مرکز مهردرمان شامل چه زخم‌هایی می‌شود؟

مرکز خدمات پرستاری و پزشکی مهر درمان با ارائه انواع خدمات درمانی در منزل، آسایش و راحتی شما و بیمارتان را فراهم می‌کند. در این بخش به خدماتی که در زمینه درمان زخم ارائه می‌دهیم اشاره می‌کنیم:

  • زخم‌های دیابتی: این زخم‌ها در افراد مبتلا به دیابت به دلیل مشکلات گردش خون و سیستم ایمنی ایجاد می‌شوند.
  • زخم‌های بستر: این زخم‌ها در اثر فشار مداوم بر روی یک ناحیه از بدن ایجاد می‌شوند و معمولاً در افراد بستری دیده می‌شود.
  • زخم‌های عروقی: این زخم‌ها به دلیل مشکلات گردش خون ایجاد می‌شوند و معمولاً در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌های عروقی دیده می‌شود.
  • زخم‌های جراحی: این زخم‌ها پس از عمل جراحی ایجاد می‌شوند و ممکن است به دلیل عفونت یا سایر مشکلات بهبود نیابند.
  • سوختگی‌ها: سوختگی‌ها از انواع مختلفی برخوردارند و نیاز به مراقبت‌های تخصصی دارند.
  • زخم‌های ناشی از بیماری‌های پوستی: برخی بیماری‌های پوستی مانند زخم پای وریدی می‌توانند منجر به ایجاد زخم‌های مزمن شوند.

ارائه خدمات درمان زخم در منزل با مهر درمان

خدمات زخم که شامل درمان زخم و جلوگیری از عفونت زخم می‌شود، یکی از خدمات پزشکی و پرستاری در منزل، مجموعه مهر درمان است. شما می‌توانید در منزل خود با پر کردن فرم‌های مربوطه در سایت از مجموعه مهر درمان بخواهید تا برای درمان زخم خودتان یا عزیزتان به منزل شما پرستار یا پزشک متخصص اعزام کند. برای استفاده از خدمات زخم در منزل می‌بایست ابتدا فرم‌‌های مربوطه در سایت را تکمیل کنید تا ما با شما تماس بگیریم. همچنین می‌توانید با شماره تلفن‌هایی که در سایت قرار داده‌ایم با ما در تماس باشید. علاوه بر تماس با مجموعه می‌توانید از اپلیکیشن دریافت نوبت مرکز مهر درمان نیز بهره‌مند شوید. با استفاده از این برنامه نیازی به تماس یا مراجعه حضوری نخواهید داشت.

سایر خدمات مهردرمان