تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی

هر خانم بارداری رویای این را دارد که بعد از یک زایمان سالم، کودک خود را در آغوش بگیرد. با این حال، برخی از بیماری‌های قلبی عروقی پنهان می‌تواند در دوران بارداری رخ دهد و رویای مادر شدن زنان را مخاطره‌آمیز کند. بسیار مهم است که مادران بارداری کهدر معرض این خطرات هستند ، تنها پس از انجام اقدامات احتیاطی لازم باردار شوند. در این مقاله با هر آنچه که باید در مورد تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی بدانید آشنا خواهید شد.

تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی

تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی

اکثر زنانی که دارای نقص مادرزادی قلبی هستند ، می‌توانند بچه دار شوند. با این حال، شرط لازم برای این کار این است که زنان به صورت انفرادی تحت مراقبت و نظارت دقیق قرار گیرند و این به طور مشترک توسط متخصصان قلب و متخصص زنان انجام می‌شود.

برخی تغییرات در قلب در دوران بارداری طبیعی است

در هفته پنجم تا هشتم بارداری تغییرات طبیعی در سیستم قلبی عروقی شروع می‌شود. ضربان قلب با بارداری، کمی افزایش می‌یابد. با افزایش بار روی قلب، فشار خون ۱۰ درصد کاهش می‌یابد. به دلیل تغییرات هورمونی، دیواره عروق ضعیف می‌شود. در اوایل دوره پس از زایمان، برخی تغییرات در سیستم گردش خون مادر رخ می‌دهد، زیرا فشار نوزاد از شریان اصلی برداشته می‌شود. اوایل دوره پس از بارداری نیز مانند دوران بارداری نیاز به توجه دارد. تنگی نفس خفیف، خستگی، تپش قلب غیر شدید، کوتاه شدن مسافت پیاده روی، تورم غیر جدی در پا‌ها، تنگی نفس هنگام دراز کشیدن به پشت را می‌توان از تغییرات طبیعی دوران بارداری در نظر گرفت.

تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی که خطرناک هستند

باردار شدن افراد مبتلا به گروه خاصی از بیماری‌های قلبی می‌تواند برای سلامت مادر و نوزاد خطرناک باشد. به همین دلیل این اطلاعات باید با حمایت روانی و گفتگوی دقیق به فرد داده شود و از بارداری جلوگیری شود. همچنین زوجین باید در مورد روش‌های پیشگیری در آینده مطلع شوند. بیماری‌های قلبی که از بارداری جلوگیری می‌کنند، بیماری‌های مادرزادی قلبی همراه با کبودی هستند، یعنی «بیماری‌های مادرزادی سیانوتیک قلب». در این دست از بیماری‌های قلبی، بیماران دارای مشکلات دریچه‌ای پیشرفته که مداخله جراحی برای آن‌ها امکان‌پذیر نیست، بیماری‌های قلبی با افزایش شدید فشار ریه، نارسایی پیشرفته قلب، مشکلات تنگی دریچه داشتن تنگی شدید یا نارسایی دریچه‌های قلب هستند.

بیماری‌های قلبی که نیاز به پیگیری ویژه دارند مانع بارداری نمی‌شوند

افرادی که در قلب خود سوراخ دارند، در صورتی که معاینه آن‌ها ثابت کند که بار حیاتی برای قلب و ریه ندارند، می‌توانند باردار شوند. با انجام اقدامات احتیاطی لازم پس از جراحی می‌توان به بیمارانی که سوراخ قلب بزرگی دارند اجازه باردار شدن داد. بیمارانی که تعویض دریچه قلب یا ترمیم دریچه قلب را به عنوان یک عمل جراحی قلب انجام داده‌اند، با یک کنترل دقیق و پیگیری قبل از بارداری تحت یک خطر خاص باردار می‌شوند. بیمارانی که مشکلات ریتم قابل درمان دارند، معمولاً پس از ابلیشن قبل از بارداری، مانعی برای لقاح ندارند. معاینه دقیق و تجزیه و تحلیل خطر در مشکلات ریتمی که نیاز به مصرف دارو در دوران بارداری دارد، مهم است. بیماران مبتلا به فشار خون بالا، می‌توانند با پیگیری‌های دقیق در دوران بارداری باردار شوند.

تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی

از ماه سوم بارداری می‌توانید سعی کنید به پهلوی چپ بخوابید.

در دوران بارداری تغییرات قابل توجهی در سیستم گردش خون مادر رخ می‌دهد. برون ده قلبی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد و ریتم قلب ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بیشتر از حد طبیعی است. از طرف دیگر، فشار شریانی به دلیل مقاومت کم گردش خون جفت، که در تغذیه نوزاد نقش دارد، کمتر است. نوزادی که در ۳ ماه آخر بارداری به اندازه مشخصی در رحم می‌رسد، به ورید‌های دیواره خلفی شکم فشار وارد می‌کند. این وضعیت به ویژه در وضعیت خوابیده به پشت بارزتر است و به آن “سندرم فشرده‌سازی ورید کاوا” نیز می‌گویند. بنابراین، مادران باردار که در معرض خطر افت فشار خون و غش هستند، باید روی بازوی چپ خود بخوابند.

کاردیومیوپاتی در ۱ مورد از هر ۴۰۰۰ بارداری رخ می‌دهد.

بیماری‌های قلبی که در مادران باردار دیده می‌شود معمولاً در طی معاینات معمول قبل از تولد رخ می‌دهد. بیماری‌های دریچه سمت چپ قلب خطرناک هستند، به خصوص اگر باعث تنگی شوند. علاوه بر این، ضعیف شدن عضله قلب به نام”کاردیومیوپاتی” در دوران بارداری قابل مشاهده است. این بیماری که در یک مورد از هر ۴۰۰۰ بارداری دیده می‌شود، پس از زایمان بهبود نمی‌یابد و می‌تواند باعث نارسایی قلبی جدی و خطرات تهدید‌کننده زندگی شود. زایمان زودرس ممکن است برای سلامت مادر و نوزاد در کاردیومیوپاتی بارداری لازم باشد، در صورت بهبود، بارداری جدید به دلیل خطرات تهدید‌کننده زندگی مجاز نیست.

علائم نارسایی قلبی را می‌توان با علائم بارداری اشتباه گرفت

علائمی مانند تنگی نفس، خستگی، تورم پا‌ها و تپش قلب در حین ورزش که در دوران بارداری شایع هستند نیز از علائم نارسایی قلبی هستند. بنابراین، این بیماری را می‌توان نادیده گرفت. با این حال، درد قفسه سینه، تنگی نفس در حالت استراحت، تنگی نفس در شب و حملات تپش قلب طولانی مدت نباید در زنان باردار طبیعی تلقی شود. زایمان زنان باردار مبتلا به بیماری قلبی باید در مراکز کاملاً مجهز و زیر نظر تیم متخصص انجام شود. به طور کلی زایمان طبیعی ترجیح داده می‌شود که کمترین تأثیر را بر گردش خون نوزاد و مادر دارد. با این حال، طول مدت درد باید با درمان‌های لازم کوتاه شود. از آنجایی که افت فشار خون در زایمان سزارین بیشتر است، به جز مشکلات مادرزادی نباید آن را ترجیح داد.

بیماری قلبی در بارداری

زایمان در زنان باردار مبتلا به مشکلات قلبی باید کوتاه و بدون درد باشد.

روند زایمان در مادران باردار مبتلا به بیماری دریچه قلب باید در اسرع وقت ترتیب داده شود و روند دردناک آن کوتاه باشد. در صورت لزوم باید از وسایل کمکی مانند وکیوم و فورسپس استفاده کرد. در مراحل پیشرفته بیماری‌های دریچه قلب، بارداری و زایمان ممکن است بدون مداخله دریچه امکان‌پذیر نباشد.

برای تنگی دریچه میترال، زایمان را می‌توان با آنژیوپلاستی با بالون انجام داد. همچنین مادرانی هستند که در مراحل پیشرفته تنگی آئورت، تنگی آئورت آن‌ها با روش TAVI برطرف شده و زایمان انجام شده است.

امروزه به ندرت از جراحی قلب باز استفاده می‌شود. نارسایی دریچه (نقص، یعنی بی‌اختیاری) معمولاً مشکلات جدی در زنان باردار ایجاد نمی‌کند، اما باید به دقت پیگیری شود. همچنین شرایط بزرگ شدن عروق آئورت باید به دقت در زنان باردار دنبال شود. فشار خون بالا می‌تواند مشکلات جدی در این بیماران ایجاد کند. به خصوص بیماری بافت همبند معروف به سندرم مارفان و بزرگ شدن آئورت حاملگی پرخطری را ایجاد می‌کند. زایمان یا سزارین برای چنین بیمارانی مناسب‌تر است.

بارداری با وجود نارسایی قلبی

کاردیومیوپاتی حین زایمان یا به اختصار PPCM یک بیماری قلبی نادر و تهدید‌کننده زندگی است. این می‌تواند در زنانی که قبلاً سالم بوده‌اند در ماه آخر بارداری و تا شش ماه پس از زایمان رخ دهد. افراد مبتلا از نارسایی قلبی شدید ناگهانی یا تدریجی رنج می‌برند. در نتیجه در ماه هفتم بیمار جان خود را از دست می‌دهد. فقط از هر سه بیمار ، یک نفر به طور کامل بهبود می‌یابد.تشخیص بیمارانی که در معرض خطر دائمی آریتمی قلبی هستند، مشکل است؛ زیرا علائمی مانند تنگی نفس، سرفه، خستگی و افسردگی مشابه علائم طبیعی بارداری و پس از زایمان یا عفونت آنفولانزا است.

اجازه ندهید استرس زایمان به قلب آسیب برساند

تولد دوره‌ای است که قلب تحت بیشترین استرس قرار می‌گیرد. ضربان قلب، فشار خون و حجم سکته مغزی در طول زایمان افزایش می‌یابد. بلافاصله پس از تولد، ریتم قلب و فشار خون به حالت عادی باز می‌گردد. به طور کلی، مادر در زایمان طبیعی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی لیتر و در زایمان سزارین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی لیتر خون از دست می‌دهد. در یک مادر سالم، روند زایمان هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. با این حال، مادر آینده مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی یا عملی برای خود و نوزادش در خطر است. بنابراین توجه به این علائم با اهمیت دادن به تشخیص بیماری‌های قلبی عروقی در دوران بارداری ضروری است.

چه زمانی برای تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر موارد زیر را مشاهده کردید، برای بررسی تأثیر بارداری بر روی بیماران قلبی به پزشک مراجعه کنید و یا از خدمات مامایی در منزل استفاده کنید :

  • اگر روی لب‌ها یا نوک انگشتان کبودی دارید.
  • اگر خانم باردار در فعالیت‌های روزانه خود کاهش چشمگیری داشته و به راحتی خسته می‌شود.
  • اگر در بارداری قبلی دیابت و فشار خون بالا داشته‌اید.
  • اگر مادر بیماری قلبی شناخته شده دارد.
  • اگر سابقه زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن در بارداری قبلی وجود داشته باشد، زن باردار در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی است.
  • برای داشتن بارداری سالم، مادر و نوزاد باید به طور منظم توسط پزشکان پیگیری شوند.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *