بهترین تشک برای زخم بستر

وقتی اصطلاح زخم بستر را می‌شنوید، احتمالاً به مشکلی فکر می‌کنید که فقط بیماران مسن را در خانه‌های سالمندان تحت تأثیر قرار می‌دهد. حقیقت این است که اصطلاح زخم بستر راهی برای تعریف زخم فشاری است که می‌تواند هر فردی را که برای مدت طولانی که در بستر است، تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله، ضمن اینکه علت اصلی زخم بستر را بررسی خواهیم کرد، در مورد نحوه پیشگیری از آن و بهترین تشک برای زخم بستر صحبت خواهیم کرد.

هیچ کس دوست ندارد بیمار شود، زیرا بیماری فرد را برای مدت طولانی از فعالیت‌های روزانه دور می‌کند. متأسفانه گاهی اوقات بهترین دارو، استراحت است؛ اما ماندن در رختخواب برای مدت طولانی خطرات زیادی را به همراه دارد.

زخم‌های فشاری یا زخم بستر معمولاً روی پوستی که نواحی استخوانی بدن را می‌پوشاند، ایجاد می‌شود؛ به‌ویژه در افرادی که در بستر هستند یا توانایی محدودی برای تغییر وضعیت در تخت یا صندلی دارند.

تشک طبی برای بیماری زخم بستر

چرا به بهترین تشک برای زخم بستر نیاز داریم؟

وزن بدن هنگام دراز کشیدن به نواحی در تماس با تشک فشار وارد می‌کند. اگر قسمت خاصی از پوست بیمار بستری دائماً در معرض فشار باشد، ممکن است پس از مدتی قرمزی در آن ناحیه ایجاد شود.

فشار روی پوست ایجاد می‌شود، به خصوص زمانی که نواحی برآمدگی استخوان با بستر تماس پیدا می‌کند. قرمزی پوست بیشتر در پاشنه، آرنج، دنبالچه و لگن نسبت به سایر نواحی مشاهده می‌شود. زیرا این نواحی با فشار بیشتر و مدت زمان طولانی‌تری با تشک در تماس هستند.

 قرمزی با ساییدگی پوست رخ می‌دهد، در صورت عدم احتیاط، زخم‌های فشاری در نواحی دارای قرمزی در مدت زمان کوتاهی، شروع به شکل‌گیری می‌کند. درمان زخم‌های فشاری زمان زیادی می‌برد و هزینه زیادی دارد. همچنین ممکن است خطرات کشنده‌ای برای بیمار به همراه داشته باشد.

به منظور از بین بردن این خطرات باید اقدامات احتیاطی لازم قبل از ایجاد زخم انجام شود. آسیب ناشی از زخم‌های فشاری بر روی بیمار و بار مالی لازم برای التیام زخم‌ها، بستگان بیمار را تحت فشار جدی قرار می‌دهد. مهم‌ترین اقداماتی که می‌توان انجام داد این است که بیمار را حداقل هر ۲ ساعت یک بار جابه‌جا کنیم و از تخت‌های مخصوصی استفاده کنیم که بتواند از زخم‌های فشاری جلوگیری کند.

ماندن در یک وضعیت طولانی مدت در افراد وابسته به تخت یا ویلچر باعث می‌شود وزن بدن به همان نواحی فشار وارد کند. این امر منجر به بدتر شدن گردش خون و تغذیه بافت در نواحی تحت فشار، آسیب به پوست و بافت زیر جلدی و در نهایت باز شدن زخم‌های فشاری می‌شود. همچنین اصطکاک، تشکیل زخم بستر را تسهیل می‌کند. علاوه بر این، تماس ادرار، عرق و مدفوع با پوست می‌تواند باعث تسریع ایجاد زخم شود. ایجاد عفونت روی زخم نیز شایع است. عفونت‌ها می‌توانند سلامت بیمار را که در حال حاضر بحرانی هستند، بیشتر و بدتر کنند.

خرید بهترین تشک زخم بستر

انواع تشک برای زخم بستر

۴۰ درصد زخم‌های مزمن بدن بیماران را زخم‌های فشاری تشکیل می‌دهند. به زخم‌های فشاری، زخم بستر نیز می‌گویند. مهمترین محصول پزشکی که می‌توان برای پیشگیری از زخم بستر استفاده کرد، تشک بادی است. تشک بادی بیشترین نیاز بیمارانی است که باید همیشه دراز بکشند و برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر (زخم فشاری) بر روی پوست فرد استفاده می‌شود. تشک‌های بادی روی تختی که بیمار می‌خوابد، گذاشته می‌شود. این تشک از ۳ قسمت موتور بادکن، لوله‌های هوا و تشک بادی تشکیل شده است.

از آنجایی که نام پزشکی این عارضه پوستی، decubitus یا decubitus ulcer است؛ به تشک‌های بادی، تشک‌های ضد دکوبیتوس نیز می‌گویند. بافت‌های نرم بیمارانی که دائماً در تخت خوابیده‌اند به دلیل وزن بدن در معرض فشار قرار می‌گیرند. جریان خون در بافت‌های در معرض فشار، محدود می‌شود. بنابراین، مواد مغذی و اکسیژنی که به سلول‌ها می‌رود، کاهش می‌یابد. پس از مدتی سلول‌ها به سرعت می‌میرند و زخم بستر ایجاد می‌شود.

چندین دلیل دیگر وجود دارد که باعث تسریع ایجاد زخم بستر می‌شود. پوست مرطوب، دمای بالا بدن، اصطکاک، استفاده از ملحفه‌های چروکیده، مشکلات تغذیه‌ای و کمبود ویتأمین باعث تسریع ایجاد زخم‌های فشاری می‌شود. علاوه بر این، بیماری‌هایی مانند دیابت و اختلالات گردش خون نیز باعث ایجاد زخم بستر می‌شوند.

مؤثرترین محصولی که می‌توان برای محافظت از بیمارانی که دائماً در بستر هستند و برای جلوگیری از خطر زخم‌های فشاری استفاده کرد، تشک‌های بادی است. تشک‌های بادی با توجه به طراحی و عملکرد، 3 دسته هستند: نوع الماس، نوع لوله و یاتاقان‌های هوای موقعیت‌یابی.

تشک بادی جداره لوزی

تشک‌های بادی لوزی شکل، نام خود را از مجاری هوا به شکل لوزی گرفته‌اند. اصل کار به شرح زیر است: در حالی که یک ردیف کانال هوا باد می‌شود، ردیف دیگر تخلیه می‌شود. بنابراین فشار روی پوست بیمار تغییر می‌کند. جریان خون در ورید‌های ناحیه مربوط به کانال‌های هوای تخلیه شده، تسریع می‌یابد. اکسیژن و مواد مغذی به سلول‌های بافت افزایش می‌یابد. به این ترتیب از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌شود. مقرون به صرفه‌ترین تشک‌های بادی موجود در بازار لوزی شکل هستند.

تشک بادی لوله‌ای

یاتاقان‌های هوای لوله‌ای به نام مجرای هوا که به صورت لوله‌ای به موازات یکدیگر قرار گرفته‌اند، نامگذاری شده‌اند. اصل کار آن شبیه تشک بادی نوع لوزی است. یک مجرای هوا باد می‌شود و دیگری تخلیه می‌شود. بنابراین فشار روی پوست تغییر می‌کند. در مناطقی که فشار کاهش می‌یابد، جریان خون تسریع می‌شود و از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌شود.

تشک بادی لوله‌ای تهویه دار

تشک‌های بادی با ویژگی تهویه هوا به طور مداوم به محل خواب بیمار می‌دمند. بنابراین در حالی که به خشک نگه داشتن پوست کمک می‌کند، خطر قرمزی و جای زخم را نیز کاهش می‌دهد. بیشتر تشک‌های بادی لوله‌ای موجود در بازار از قابلیت تهویه برخوردار نیستند.

تشک بادی قابل تنظیم

در شرایط عادی، بیمارانی که دائماً دراز می‌کشند باید حداقل هر دو ساعت یکبار به سمت راست و چپ قرار بگیرند. بنابراین فشار وارد شده به پوست تغییر می‌کند و از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌شود. انجام مداوم این فرآیند در شبانه روز برای مراقبین و همراهان بیمار بسیار دشوار است. تشک‌های بادی وجود دارد که به بیمار اجازه می‌دهد به طور مداوم در یک زاویه مشخص به سمت راست و چپ قرار گیرد. این یاتاقان‌های هوای موقعیت یاب، یاتاقان هوای موقعیت‌یابی نامیده می‌شوند.

تشک‌های بادی، بیمار را از خطر زخم بستر محافظت می‌کند و در صورت وجود زخم به بهبود آن کمک می‌کند. اگر محصول به درستی تنظیم و استفاده شود، مؤثرترین محافظت را در برابر زخم‌های فشاری ایجاد می‌کند.

مجرای هوای بلبرینگ‌های هوا، لوله‌ای هستند. مدل‌هایی وجود دارند که با سیستم A+B و با سیستم A+B+C کار می‌کنند. تفاوت آن با تخت‌های هوای لوله‌ای این است که دائماً بیمار را در یک زاویه مشخص به سمت راست و چپ جابه‌جا می‌کند. بنابراین با تغییر نواحی تحت فشار از ایجاد زخم جلوگیری می‌شود.

مانند یاتاقان‌های هوای لوله‌ای، یاتاقان‌های هوای موقعیت‌یابی در انواع تهویه‌دار و غیر تهویه‌دار موجود هستند. برای حداکثر محافظت در برابر زخم‌های فشار، مدل‌های تهویه شده باید ترجیح داده شوند.

استفاده از سیستم A+B+C، تخت‌های هوای تهویه‌شده و موقعیت‌دهنده لوله‌ای، مؤثرترین محافظت در برابر زخم فشاری را فراهم می‌کنند. این کمک می‌کند تا حتی زخم‌های فشار موجود در بیمار در مدت کوتاهی بهبود یابد.

از کجا بهترین تشک برای زخم بستر را خریداری کنیم؟

نکته مهم در هنگام خرید بهترین تشک برای زخم بستر این است که در ابتدا نیاز بیمار شما و شرایط وی به طور کامل بررسی شود تا ضمن انتخاب بهترین گزینه، از صرف هزینه اضافی جلوگیری شود. شما می‌توانید جهت خرید تشک زخم بستر به بخش فروش تجهیزات پزشکی مراجعه کرده و یا از طریق بخش تماس با ما مستقیما با کارشناسان مرکز مهر درمان گفتگو کرده و سفارش خود را ثبت نمایید.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *