خدمات سوختگی در منزل

افراد با قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد و یا بروز آتش سوزی در محیط، دچار سوختگی می‌شوند. سوختگی‌هایی که برای بدن اتفاق می‌افتد، در یک درجه نیستند. برخی از سوختگی‌ها ممکن است وضعیت حادی داشته و نیاز به درمان‌های جدی پیدا کنند. برخی نیز با استفاده از انواع کرم‌ها و پمادهای سوختگی درمان می‌شوند. مرکز مهر درمان با ارائه خدمات تخصصی سوختگی در منزل، گامی مهم در جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سوختگی برداشته است. این مرکز با بهره‌گیری از دانش و تجربه پرسنل خود و همچنین پشتیبانی 24 ساعته بیماران، خدمات متنوعی را در منزل برای بیماران مبتلا به سوختگی ارائه می‌دهد.

خدمات سوختگی در منزل

مراحل دریافت خدمات درمان سوختگی در منزل

جهت استفاده از خدمات درمان سوختگی در منزل مهر درمان مراحل زیر را تکمیل کنید.

سوالات متداول

بخشی از سوالات پرتکرار در مورد این موضوع را می توانید مشاهده کنید ...

سوختگی‌های خفیف تا متوسط، از جمله سوختگی‌های ناشی از حرارت، مواد شیمیایی و آفتاب‌سوختگی‌های شدید، معمولاً در منزل قابل درمان هستند.

پانسمان تخصصی، مراقبت از زخم، تجویز داروهای مسکن، تغذیه درمانی و آموزش‌های لازم به بیمار و خانواده از جمله خدماتی است که در منزل ارائه می‌شود.

در صورت بروز سوختگی‌های شدید، سوختگی‌های گسترده، سوختگی‌های عمیق، سوختگی‌هایی که در نواحی حساس بدن مانند صورت، دست‌ها و پاها قرار دارند و یا سوختگی‌هایی که همراه با علائم عفونت هستند، باید به بیمارستان مراجعه کرد.

هزینه این خدمات بسته به نوع سوختگی، شدت آن و مدت زمان درمان متفاوت است. بهتر است برای اطلاع از هزینه دقیق با مرکز تماس بگیرید.

برای استفاده از این خدمات، می‌توانید با مرکز مهر درمان تماس گرفته و درخواست خود را ثبت کنید. پس از ارزیابی اولیه، پرستاران متخصص به منزل شما اعزام می‌شوند.

خدمات سوختگی در منزل
درمان سوختگی در منزل

سوختگی آسیبی است که به پوست یا بافت‌های زیرین در اثر قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد وارد می‌شود. در مواردی که شدت سوختگی شدید باشد، باید درمان به موقع و درست برای جلوگیری از درد و آسیب بیشتر انجام شود. سرویس خدمات سوختگی مرکز درمانی و پرستاری مهر درمان می‌تواند در منزل به درمان سوختگی شما کمک کند. در این بخش همراه ما باشید تا در مورد خدماتی که به شما کمک می‌کند تا با سوختگی به خوبی مقابله کنید، توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

علائم سوختگی چیست؟

بسته به شدت آسیب، علائم سوختگی عبارتند از:

  • پوست قرمز می‌شود
  • پوست پوست شدن پوست
  • تورم
  • پوست سفید یا زغالی می‌شود

سوختگی‌های جزئی می‌تواند دردناک باشد. در مورد سوختگی‌های شدید، درک درد به دلیل تخریب انتهای عصبی مختل می‌شود و بیمار معمولاً درد حاد کمی احساس می‌کند یا اصلاً احساس درد نمی‌کند. کمک‌های اولیه و سریع برای دوره سوختگی بسیار مهم است. اقدام به موقع از آسیب بیشتر پوست جلوگیری می‌کند و در صورت سوختگی شدید، شانس زنده ماندن را افزایش می‌دهد.

خدمات سوختگی چگونه است؟

خدمات سوختگی شامل مجموعه اقداماتی است که منجر به درمان کامل و جلوگیری از ایجاد عفونت و اسکار می‌شود. سوختگی‌های جزئی خود به خود بهبود می‌یابند. علائم قرمزی و تورم موضعی پوست، احتمالاً تاول‌های کوچک است. سوختگی‌های کوچک را می‌توان با آب ولرم یا سرد برای تسکین درد و محدود کردن آسیب‌های پوستی خنک کرد. برای سوختگی‌های سطحی و جزئی معمولاً بانداژ لازم نیست.

سوختگی‌های کوچک و عمیق‌تر یا تاول‌ها را می‌توان با یک باند یا گچ استریل، در حالت ایده‌آل با یک پوشش فلزی (نقره) پوشاند. این پوشش برای محافظت زخم از عفونت است. بانداژ باید تقریباً یک بار در روز در صورت نیاز تعویض شود. روی زخم باز نباید پماد، پودر، خمیر دندان یا وسایل دیگر استفاده شود. تنها زمانی که پوسته پوسته یا دلمه بعد از چند روز تشکیل شده باشد، یک پماد التیام دهنده می‌تواند به بهبود بیشتر کمک کند.

چه زمانی درمان دارویی لازم است؟

در مورد سوختگی‌های عمیق‌تر و گسترده‌تر، مراقبت‌های پزشکی سریع، مورد نیاز است. در موارد زیر نیاز به خدمات سوختگی دارویی خواهید داشت.

  • سوختگی همراه با تاول در قسمتی از بدن مانند صورت، دست‌ها، انگشتان، اندام تناسلی، پاها یا مچ پا
  • سوختگی ناشی از مواد شیمیایی یا جریان الکتریکی
  • سوختگی کودک یا یک فرد مسن

چگونه سوختگی تشخیص داده می‌شود؟

ارزیابی پزشک از عمق و وسعت آسیب بافتی برای درمان بیشتر سوختگی بسیار مهم است. درجه سوختگی بیانگر عمق سوختگی است.

سوختگی درجه یک

اینها معمولاً آفتاب سوختگی هستند. قرمزی، تورم، درد، فقط لایه بیرونی پوست یعنی اپیدرم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بدون ایجاد اسکار در عرض حدود ده روز بهبود می‌یابد.

سوختگی درجه دو

این نوع سوختگی سطحی است و اپیدرم و درم تحت تاثیر قرار گرفته، در عرض حدود دو هفته بهبود می‌یابد.

سوختگی درجه سه

این سوختگی باعث درگیری عمیق درم و لایه‌های عمیق‌تر پوست تحت تاثیر قرار گرفته می‌شود. میزان سوختگی توسط پزشک بر اساس آسیب بافتی قابل مشاهده ارزیابی می‌شود. برای مثال سوختگی بازو با حدود 9 درصد از سطح بدن یک فرد بالغ، سینه و شکم یا ساق حدود 18 درصد (قاعده 9) مطابقت دارد.

خدمات سوختگی در منزل

سوختگی در منزل چگونه درمان می‌شود؟

روند درمان سوختگی در منزل شامل تمامی اقداماتی است که به بیمار کمک کند در محیط امن و آرام خانه، زخم‌هایش بهبود پیدا کند، از عفونت جلوگیری شود و سلامت بیمار بازگردد. در سوختگی‌های شدید ابتدا بهتر است بیمار به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کند و سپس درمان خود را در منزل ادامه دهد. اما در موارد جزئی می‌توان با کمک خدمات سوختگی در منزل، بهترین درمان را اعمال کرد.

در این صورت ابتدا پزشک شدت سوختگی را بررسی کرده و درمان را که شامل بستن زخم و … است اعمال می‌کند. سپس برای مدتی بسته به شدت سوختگی، پرستار به زخم بیمار رسیدگی کرده تا خطراتی از جمله عفونت تهدید کننده بیمار نباشد و سلامت آن بازگردد.

مراقبت پرستاری در درمان سوختگی عبارت‌اند از:

  • سوختگی‌های درجه یک معمولاً نیازی به پانسمان ندارند؛ از محافظ‌های موضعی  برای کاهش درد و مرطوب نگه‌داشتن پوست استفاده می‌شود.
  • در سوختگی‌های درجه‌دو تماس هوا با زخم باعث افزایش درد می‌شود. سوختگی باید با احتیاط با بانداژ مرطوب پوشانده شود و تماس با هوا قطع شود. اگر تاول ایجاد شده است هرگز نباید ترکیده شود.
  • سرعت و عمق تنفس بیمار باید رعایت شود. سر بیمار برای کمک به تنفس بیمار بالا می‌رود و سایر نواحی سوختگی نیز به طور کامل بالا می‌روند. از آنجایی که وضعیت بیماران سوختگی ممکن است فوراً تغییر کند، بیماران باید به طور مکرر مورد ارزیابی قرار گیرند، به ویژه برای نارسایی تنفسی که ممکن است پیشرفت کند.
  • افزایش نفوذپذیری عروقی در اثر سوختگی باعث عبور مایع داخل عروقی به بافت می‌شود. کاهش حجم گردش خون باعث هیپوولمی و شوک تهدیدکننده زندگی در بیمار سوختگی می‌شود. ضربان نبض، ریتم و فشار خون باید هر 15 دقیقه تا زمانی که بیمار پایدار شود کنترل شود.
  • پزشک زخم را تمیز و درمان می‌کند. معمولاً با بانداژ مخصوص استریل و واکسیناسیون علیه کزاز را بررسی می‌کند. احتمالا بیمار مسکن دریافت می‌کند.
  • سوختگی‌های درجه سه و چهار باید در بیمارستان‌ها و مراکز سوختگی درمان شوند و در صورت بروز این شرایط باید فوراً به نزدیک‌ترین بیمارستان مراجعه کرد. تنها با تایید پزشک معالج  و تجهیزات پزشکی مخصوص می‌توان این نوع سوختگی را در خانه درمان کرد.

سوختگی چه عوارضی دارد؟

حتی سوختگی درجه دو که بیش از 20 درصد از کل سطح بدن را می‌پوشاند می‌تواند منجر به بیماری سوختگی تهدید کننده زندگی شود. این سوختگی می‌تواند منجر به شوک گردش خون و یک واکنش التهابی عمومی در بدن شود. سوختگی شدید سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند. بنابراین خطر عفونت زخم افزایش می‌یابد. علائم عفونت زخم مانند قرمزی، تورم، گرم شدن زخم، افزایش درد یا تب است. در صورت عفونت زخم، مراقبت‌های پزشکی سریع ضروری است.

مزایای خدمات درمان سوختگی در منزل مهر درمان

مراقبت شخصی‌سازی شده

در مرکز مهر درمان، برنامه درمانی به طور کامل بر اساس نیازهای فردی بیمار طراحی و اجرا می‌شود. این امر باعث می‌شود تا بیمار بهترین نتیجه ممکن را از درمان دریافت کند.

صرفه جویی در زمان و هزینه

مراجعه مکرر به بیمارستان، علاوه بر صرف زمان زیاد، هزینه‌های درمانی را افزایش می‌دهد. با دریافت خدمات درمان سوختگی در منزل، بیمار از این هزینه‌ها و صرف زمان اضافی معاف می‌شود.

تسهیل روند بهبودی

با دریافت مراقبت‌های مداوم و تخصصی در منزل، روند بهبودی زخم‌های سوختگی تسریع می‌شود. همچنین، بیمار می‌تواند به طور منظم فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد.

نظارت دقیق بر وضعیت بیمار

تیم پزشکی و پرستاری مهر درمان در تمام مدت درمان سوختگی، وضعیت بیمار را بررسی کرده و در صورت نیاز، مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهند.

تیم حرفه‌ای و آموزش دیده

پرستاران مرکز مهر درمان، با دانش و تجربه کافی در زمینه درمان سوختگی، مراقبت‌های لازم را از بیمار به عمل می‌آورند.

استفاده از تجهیزات پیشرفته

مرکز مهر درمان با استفاده از پانسمان‌های پیشرفته در درمان سوختگی، به بهبود سریع‌تر زخم و کاهش درد ناشی از سوختگی کمک می‌کند.

اپلیکیشن مهردرمان

با دریافت اپلیکیشن مهردرمان می توانید هرلحظه از شبانه روز ، از تمامی خدمات مهر درمان شامل دریافت مشاوره رایگان ، رزرو خدمات ، ارتباط با متخصصان مجموعه ، مشاهده اطلاعات کامل درباره خدمات و ... بهره مند شوید . اپلیکیشن مهر درمان روی هر پلتفرمی قابل نصب و اجرا می باشد ، برای نصب اپلیکیشن از راهنمای نصب اپ مهردرمان کمک بگیرید

اپلیکیشن مهردرمان

وظایف پرستار سوختگی در منزل

مراقبت‌های پرستار سوختگی در اولین مراحل بسیار مهم است. این مراقبت‌ها و وظایف شامل موارد زیر است:
  • تعیین شدت سوختگی: با استفاده از روش‌های مختلف مانند برآورد درصد سطح بدن سوخته (TBSA) و عمق سوختگی، شدت سوختگی را تعیین می‌کند.
  • کنترل علائم حیاتی: نظارت بر ضربان قلب، تنفس، فشار خون و دمای بدن قبل از شروع درمان لازم است.
  • بررسی و ارزیابی درد: استفاده از مقیاس‌های درد برای اندازه‌گیری شدت درد و تجویز مسکن‌های مناسب، گام بعدی در وظایف پرستار است.
  • مراقبت از سوختگی: پرستار با استفاده از محلول‌های شستشو و پانسمان‌های مناسب از بروز عفونت جلوگیری می‌کند و زخم را بهبود می‌بخشد.
  • کنترل درد و جلوگیری از عوارض: با استفاده از داروهای مسکن خوراکی، تزریقی و موضعی پرستار درد را کنترل کرده و با استفاده از آنتی بیوتیک‌ها، عفونت را کنترل می‌کند.
  • حمایت روانی و اجتماعی: پرستار با ایجاد ارتباط موثر با بیمار و خانواده، به بهبود وضعیت روانی و اجتماعی او کمک می‌کند.

انواع درمان سوختگی

برای سوختگی‌های عمده، پس از کمک‌های اولیه و پس از بررسی یک متخصص، درمان ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

داروها، پانسمان‌های زخم، درمان و جراحی. اهداف درمان، کنترل درد، برداشتن بافت مرده، جلوگیری از عفونت، کاهش خطر زخم و بازیابی عملکرد است. افرادی که دچار سوختگی‌های عمده هستند، ممکن است نیاز به درمان در مراکز تخصصی سوختگی داشته باشند. ممکن است برای پوشاندن زخم‌های بزرگ به پیوند پوست نیاز داشته باشند. برخی از روش‌های درمان سوختگی به شرح ذیل هستند:

  • دارودرمانی: دارو درمانی در درمان سوختگی نقش بسیار مهمی دارد. انتخاب دارو به نوع سوختگی، عمق آن و وسعت ناحیه آسیب دیده بستگی دارد. داروهای ضد درد برای کاهش درد و ناراحتی، آنتی‌بیوتیک‌ها برای پیشگیری از عفونت و داروهای ضد التهابی برای کاهش تورم و قرمزی ازجمله داروهای رایج در درمان سوختگی هستند. همچنین، پمادهای سوختگی حاوی ترکیبات مرطوب‌کننده و آنتی‌باکتریال برای تسریع بهبود زخم و جلوگیری از خشک شدن آن استفاده می‌شوند.
  • پانسمان‌های سوختگی: پانسمان‌های مدرن معمولاً محیطی مرطوب در اطراف زخم ایجاد می‌کنند. با این کار به ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند. این محیط مرطوب همچنین از خشک شدن زخم و ایجاد زخم‌های اضافی جلوگیری می‌کند.
  • جراحی در درمان سوختگی: جراحی در درمان سوختگی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند و بسته به شدت سوختگی و ناحیه آسیب‌دیده، انواع مختلفی از جراحی‌ها ممکن است انجام شود. هدف اصلی از جراحی سوختگی، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده، بهبود عملکرد عضو آسیب‌دیده، کاهش درد و بهبود ظاهر بیمار است.

درمان سوختگی با مهر درمان

برای درمان سوختگی می‌توانید با مجموعه پزشکی و پرستاری مهر درمان در ارتباط باشید و از خدمات سوختگی در منزل این مجموعه برای بهبودی سوختگی خود استفاده کنید. می‌توانید با پر کردن فرم‌های مربوطه در سایت درخواست خود را برای استفاده از خدمات سوختگی در منزل ثبت کنید و یا اینکه با استفاده از شماره تلفن‌هایی که در سایت قرار گرفته‌ است با مرکز پزشکی و پرستاری مهر درمان، در ارتباط باشید. همچنین با استفاده از اپلیکیشن مجموعه مهردرمان می‌توانید به راحتی نوبت رزرو کرده و از خدمات مجموعه بهره‌مند شوید.

سایر خدمات مهردرمان