انواع آمبولانس خصوصی
آمبولانس در زبان لاتین به معنای حرکت و راه رفتن است که در واقع به معنای حمل و نقل بیمار است. در گذشته، آمبولانسهای خصوصی توسط ارتش تحت عنوان اورژانسهای سیار مورد استفاده قرار میگرفتند. به طور کلی وسیله نقلیه اورژانس وسیله نقلیهای است که برای حمل و نقل یا انتقال بیمار و مجروح طراحی شده است. حمل و نقل بیماران با وسایل نقلیه شخصی میتواند خطرناک باشد. آمبولانسها ابزار و تجهیزات اولیه پزشکی را برای کمک به بهبودی بیماران در جاده حمل میکنند. در برخی موارد از آمبولانس نیز برای انتقال اعضای اهدایی به مقصد استفاده میشود. در برخی موارد برای حمل داروهای خاصی که نیاز به حمل و نقل در شرایط خاص دارند از آمبولانس خصوصی استفاده میشود. دو نوع آمبولانس خصوصی و دولتی وجود دارد که با یکدیگر تفاوت دارند. مردم اغلب آمبولانسهای دولتی را با نام 115 میشناسند. آمبولانس خصوصی نیز مزایای خاص خود را دارد. در این مقاله میخواهیم انواع آمبولانس خصوصی، تفاوت آمبولانسها، تیمهای آمبولانس و … را بررسی کنیم. با ما همراه بمانید.
تفاوت آمبولانسهای خصوصی با آمبولانسهای عمومی یا آمبولانسهای 115 چیست؟
آمبولانسهایی که خصوصی و مجهز به امکانات پیشرفته و کافی هستند باید دارای مجوزهای لازم برای ارائه خدمات پزشکی باشند. آنها بیماران، مجروحان را انتقال میدهند. به این نوع از آمبولانسها مراکز تماس اورژانس خصوصی میگویند. این آمبولانسها کارکنانی دارند که در طول مسیر از بیمار در آمبولانس مراقبت میکنند. به این افراد EMT میگویند. لازم به ذکر است که آمبولانسهای دولتی تفاوتهای زیادی با آمبولانسهای خصوصی دارند. تفاوت اصلی این آمبولانسها:
دولتی
آمبولانسهای دولتی معمولاً با نام اورژانس ۱۱۵ شناخته میشوند و طبق قانون، این آمبولانسها مسئولیت رسیدگی به فوریتهای پزشکی را بر عهده دارند و پوشش مناسب جادهای و شهری در سراسر کشور دارند. از سوی دیگر تجهیزات آمبولانسهای 115 کاملتر بوده و نیروها و تکنسینهای آنها از تجربه و مهارت کافی و بالایی برخوردارند. ضمناً آمبولانسهای دولتی تحت نظارت مستقیم دانشگاه علوم پزشکی و درمانی است.
آمبولانس خصوصی
آمبولانسهای خصوصی، آمبولانسهایی هستند که زیر نظر مراکز خصوصی فعالیت میکنند و در زمینه حمل و نقل بیماران در داخل و خارج شهر فعالیت میکنند. آنها شرح وظایف، مسئولیتها و فرآیندهای کاری متفاوتی نسبت به آمبولانسهای دولتی دارند. به همین دلیل مقایسه این دو سازمان به دلیل تفاوتهای ساختاری و عملکردی آنها نادرست است.
علاوه بر آمبولانسهای خصوصی و دولتی، برخی سازمانها مانند نیروهای مسلح و سایر نهادها نیز آمبولانس دارند. اما تنها کار این آمبولانسها انتقال بیماران از مراکز خود به مراکز درمانی و بیمارستانها در صورت بروز مشکل است. بخشهای سرپایی هر بیمارستان وظیفه انتقال بیمار را برای ادامه روند درمان طبق دستور پزشک بر عهده دارند. مراکز آمبولانس خصوصی شماره تلفنهای مخصوص به خود را دارند که میتوانید به صورت 24 ساعته با آنها تماس بگیرید. اما 115 شماره اضطراری عمومی برای کل کشور است.
یکی از اصلیترین تفاوتهای اصلی بین آمبولانسهای خصوصی و آمبولانسهای دولتی این است که آمبولانسهای دولتی موظف به ارائه خدمات رایگان به بیماران هستند، اما مراکز خصوصی برای ارائه خدمات پولی به بیماران هزینهای دریافت میکنند. نکته مهم و قابل توجه در مقایسه با آمبولانسهای خصوصی و آمبولانسهای دولتی این است که آمبولانسهای خصوصی برای جابجایی و انتقال بیماران، مصدومان و الزامی نیست. بنابراین باید مطمئن شوید که در صورت بروز حوادث ناگوار مانند تصادف با 115 تماس بگیرید.
هزینه یک آمبولانس خصوصی چقدر است؟
تعرفه برای اعزام آمبولانسهای خصوصی با در نظر گرفتن نکات زیر تعیین میشود:
- نوع آمبولانس
- وضعیت بیمار و تجهیزات لازم.
- زمان درخواست
- طول فاصله انتقال بیمار
- شرایط حمل و نقل بیماران
- پرسنل مورد نیاز بیمار
- مدت زمان حضور آمبولانس و کادر پزشکی در کنار بیمار.
تجهیزات اولیه برای انواع آمبولانس خصوصی
انواع آمبولانس خصوصی دارای تعدادی تجهیزات اولیه برای احیا و مراقبت از بیماران و حادثه دیدگان هستند. از جمله:
- دستگاه اکسیژن
- پنکه
- دستگاه شوک (دفیبریلاتور)
- دستگاه تست قند خون (گلوکومتر)
انواع آمبولانی خصوصی در کجا کاربرد دارند؟
- بیماران
- بیمارستانها
- کلینیکها
- نهادها و سازمانها
- نیروهای مسلح
خدمات قابل ارائه در آمبولانسهای خصوصی
خدماتی که آمبولانسهای خصوصی ارائه میدهند شامل : انتقال بیماران اورژانسی و مصدومین از بخش پزشکی به منزل و بالعکس و همچنین انتقال اورژانسی بیماران بین مراکز درمانی یا از شهری به شهر دیگر میشود.
کلام آخر
تفاوت اصلی بین آمبولانسهای دولتی و خصوصی این است که آمبولانسهای دولتی ملزم به ارائه خدمات رایگان به شهروندان هستند در حالی که مراکز خصوصی برای ارائه خدمات پولی هزینهای دریافت میکنند. نیروهای مسلح و سایر ارگانهایی که آمبولانس دارند تنها در صورت بروز مشکل وظیفه انتقال بیماران از مراکز خود به بیمارستانها را بر عهده دارند.
نظرات: