تزریق آمپول رمدسیویر در منزل

در زمان انتظار برای واکسن، یافتن داروهایی که قادر به مقابله با اثرات کووید 19، عفونت SARS-CoV-2 هستند، مهم است. Remdesivir (Veklury) اولین دارویی است که آژانس دارویی اروپا (EMA) مجوز بازاریابی مشروط برای درمان COVID-19 را به آن اعطا کرده است.

رمدسیویر چیست؟

Remdesivir یک داروی ضد ویروسی است که توسط شرکت داروسازی ایالات متحده Gilead Sciences ساخته شده است. مکانیسم عمل آن شامل مسدود کردن آنزیم RNA پلیمراز است که فرآیندی اساسی برای تکثیر ویروس در سلول‌های ما است. این دارو برای درمان عفونت‌های ویروس ابولا و ماربورگ ساخته شده است. از زمان کشف آن، مطالعات دیگری برای بررسی سایر کاربردهای ضد ویروسی رمدسیویر، از جمله در برابر ویروس SARS-CoV-2 انجام شده است.

تزریق آمپول رمدسیویر در منزل

آنچه قبل از تزریق رمدسیویر در منزل باید بدانید

قبل از تجویز رمدسیویر، پرستار باید از وضعیت سلامتی بیمار و وجود اختلالات یا بیماری‌های احتمالی آگاه شوند. اگر بیمار از مشکلات کبدی و یا کلیوی رنج می‌برد، اطلاع رسانی به پزشک بسیار مهم است. با این حال، قبل از تزریق رمدسیویر و همچنین در طول درمان، بیمار آزمایش خون را برای بررسی تشخیص وجود مشکلات کلیوی یا کبدی انجام خواهد داد. در واقع در صورت مشاهده علائم آسیب به کلیه‌ها یا کبد، تجویز دارو به حالت تعلیق در می‌آید.

تداخلات تزریق رمدسیویر با سایر داروها

مانند هر داروی دیگری، رمدسیویر می‌تواند با عملکرد سایر داروها تداخل داشته باشد و بالعکس. به ویژه، رمدسیویر نباید همزمان با کلروکین یا هیدروکسی کلروکین مصرف شود. علاوه بر این، برخی از داروها مانند پیتاواستاتین یا میدازولام باید حداقل دو ساعت پس از تجویز رمدسیویر مصرف شوند، زیرا میدازولام می‌تواند اثر آنها را تغییر دهد.

در عین حال، رمدسیویر می‌تواند فعالیت داروهایی مانند تئوفیلین را تغییر دهد. علاوه بر این، داروهایی (به عنوان مثال، ریفامپیسین) وجود دارد که می‌تواند فعالیت رمدسیویر را تغییر دهد. به همین دلایل، قبل از اقدام به تزریق رمیدسویر در منزل، باید به پرستار اطلاع داده شود که بیمار چه دارو یا محصولی را مصرف می‌کند یا اخیراً مصرف کرده است.

عوارض جانبی ناشی از رمدسیویر

مانند هر ماده فعال دیگری، رمدسیویر می‌تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند، اگرچه همه بیماران آنها را به یک شکل تجربه نمی‌کنند. در واقع، هر فرد به طوری به تزریق دارو واکنش نشان می‌دهد که از نظر نوع و شدت متفاوت است.

از جمله عوارض جدی عبارتند از:

  • واکنش‌های آلرژیک
  • تغییرات در فشار خون یا ضربان قلب
  • کاهش سطح اکسیژن خون
  • آنژیوادم
  • تنگی نفس، خس خس سینه
  • کهیر
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تب شدید
  • لرز
  • تعریق
  • واکنش های آنافیلاکسی
  • برادی کاردی سینوسی

مکانیسم اثر رمدسیویر

رمدسیویر یک داروی آنالوگ آدنوزین نوکلئوتید است که پس از تجویز متابولیزه می‌شود تا متابولیت فعال دارویی نوکلئوزید تری فسفات را تشکیل دهد. این متابولیت فعال به عنوان آنالوگ آدنوزین تری فسفات (همچنین به عنوان ATP شناخته می‌شود) عمل می‌کند و با بستر آن برای الحاق به زنجیره‌های RNA نوپا توسط RNA پلیمراز رقابت می‌کند. همه این‌ها باعث تاخیر در خاتمه زنجیره در طول تکثیر RNA ویروسی می‌شود. با انجام این کار، رمدسیویر از تکثیر ویروس در سلول‌ها جلوگیری می‌کند و ممکن است به بدن کمک کند تا بر عفونت ناشی از SARS-CoV-2 غلبه کند.

تزریق آمپول رمدسیویر در منزل

آیا رمدسیویر در دوران بارداری و مادران شیرده قابل استفاده است؟

در حال حاضر اطلاعات کافی برای تعیین اینکه آیا رمدسیویر برای استفاده در مادران باردار و شیرده بی خطر است یا خیر، وجود ندارد. بنابراین، زنانی که باردار هستند یا فکر می‌کنند ممکن است باردار باشند، باید قبل از دریافت رمدسیویر به متخصصان خود اطلاع دهند. همین امر در مورد مادران شیرده نیز صدق می‌کند. پزشک بسته به شرایط هر بیمار، پس از ارزیابی دقیق نسبت خطر و منفعت، نحوه اقدام را به صورت موردی ارزیابی خواهد کرد.

چگونه رمدسیویر را در منزل تزریق کنیم؟

اگر دنبال تزریق رمیدسیویر در منزل هستید توصیه می‌کنیم ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنید و یا از تیم پزشکی مهردرمان مشاوره بگیرید. بعد از این که مشخص شد تزریق این آمپول برای شما منع نیست، می‌توانید از قسمت خدمات تزریق آمپول در منزل در سایت مهر درمان درخواست خود را از طریق پر کردن فرم مربوطه ثبت کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *