نمونه گیری کرونا در منزل
این مقاله توسط پزشکان متخصص مهر درمان بازبینی و تایید شده است .
آزمایش PCR که در اصطلاح پزشکی واکنش زنجیرهای پلیمراز نامیده میشود، مفهومی است که اکثر مردم در روزهای اپیدمی که در آن قرار داریم با آن مواجه میشوند. اما آزمایش PCR چیست و آیا نتایج آزمایش PCR بی خطر است؟ واکنش زنجیرهای پلیمراز یا آزمایش PCR روشی است که در تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرد. آزمایش PCR وجود ویروس در بدن فرد را بررسی میکند. علاوه بر این، در این آزمایشها، پاسخ بدن به ویروس موجود در بدن نیز مورد بررسی قرار میگیرد. PCR میتواند نه تنها ویروسها، بلکه تمام عوامل بیماری زا مانند باکتریها و میکروبها را در بدن شناسایی کند. ما در این مقاله به بررسی نمونه گیری کرونا در منزل پرداختهام.

تست PCR در منزل چگونه انجام میشود؟
در آزمایش PCR، نمونه ژنتیکی کوچکی از فرد برای آنالیز DNA گرفته میشود. نمونه پزشکی گرفته شده را به آزمایشگاه میبرند و آن را در اثر حرارت تجزیه میکنند و قسمت ژنی ویروس جستجو میشود. این فرآیند در تحقیقات ژنتیکی و در تشخیص عفونت در بدن استفاده میشود. شاخهای از علم که به تحقیقات مربوط به تست PCR میپردازد، بیماریهای عفونی و میکروبیولوژی بالینی است. PCR اساسا یک آزمایش تشخیصی است. این آزمایش عمدتا برای اهداف تشخیصی در روزهای کرونا استفاده میشود. این آزمایش بررسی میکند که آیا RNA متعلق به ویروس در بدن وجود دارد یا خیر. آنتی بادیها نیز در PCR به عنوان یک تست تشخیصی مولکولی شناسایی میشوند.
همچنین مطالعه کنید : تست کرونا در منزل
چرا و چگونه آزمایش PCR انجام میشود؟
آزمایش PCR یکی از آزمایشهای کرونا در منزل است. علل انجام این آزمایش عبارت است از:
- شناسایی ویروسها، باکتریها و میکروبها در بدن
- درک مشکلات ژنتیکی
- تشخیص بیماریهای ویروسی
به طور کلی، پزشک آزمایش خون PCR را در صورت وجود علائم خاص مرتبط با عفونت باکتریایی تجویز میکند. از جمله:
- تب یا لرز
- ضربان قلب سریع
- تنفس سریع و پی در پی
- حالت تهوع
- استفراغ
این آزمایش همچنین میتواند به تشخیص یا نظارت بر التهاب در شرایط حاد یا مزمن کمک کند، از جمله:
- عفونتهای باکتریایی یا ویروسی مانند برونشیت، ذات الریه، سل، مخملک، آبله مرغان، مونونوکلئوز.
- بیماری التهابی روده
- اختلالات روده، از جمله بیماری کرون و کولیت اولسراتیو
- بیماریهای خود ایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و واسکولیت
- بیماریهای ریوی مانند آسم
- بیماری قلبی
- تومورها
علاوه بر این، آزمایش PCR همچنین برای بررسی موثر بودن درمانهای التهاب مزمن یا تصمیمگیری در صورت ابتلای بیمار به سپسیس، که عفونت بسیار جدی خون است، استفاده میشود.
مهمترین عملکرد آزمایش PCR در روزهای همهگیری ویروس کرونا، شناسایی ناقلانی است که حامل ویروس بیماری هستند، اما هیچ علامتی از خود نشان نمیدهند. آزمایش PCR با گرفتن نمونه سواب انجام میشود. سواب از گلو و مجرای بینی تحت شرایط استریل گرفته میشود. در نمونه گرفته شده، PCR با DNA ویروس مخلوط میشود. نتایج با انجام فرآیند شناسایی و ارزیابی میشود. نتایج آزمایش PCR میتواند تا 24 ساعت دوام داشته باشد.
آیا آزمایش PCR بی خطر است؟
در آزمایشات PCR، وجود ویروس در بدن بدون نشان دادن علائم قابل تشخیص است. آزمایشهای PCR که در طول فرآیند همهگیری ویروس کرونا رایج هستند، در تشخیص بیماری کووید-19 استفاده میشوند. اگر نتایج آزمایش مثبت باشد، نشان دهنده وجود ویروس Sars-Cov2 در بدن است. نمیتوان گفت که آزمایش PCR نتایج 100٪ دقیق را ارائه می دهد. آزمایش PCR مثبت، نشاندهنده وجود بیماری است، اما ممکن است PCR در همه مبتلایان به کرونا مثبت نباشد. بنابراین، این بدان معنا نیست که فردی که نتیجه آزمایش او منفی است، بیمار نیست.
همانطور که مشخص است عامل بیماری کووید-19، ویروس سارس-کوو2 است. تست PCR مطمئنترین روش تشخیصی در اسکن کووید-19 در نظر گرفته میشود. وجود قطعاتی از ژن Sars-Cov2 در نمونه، یک نتیجه مثبت است. بنابراین، مثبت بودن آزمایش نشان میدهد که شما به ویروس کرونا مبتلا شدهاید. تحقیقات نشان داده است که تستهای PCR نتایج مطمئنتری نسبت به کیتهای تشخیص سریع میدهند.

مقادیر نرمال PCR چیست؟
مقادیر کمتر از 8 میلیگرم در لیتر (mg/L) و زیر 10 میلیگرم در لیتر، نشاندهنده عدم وجود التهاب فعال است. در صورت التهاب، تمایل به افزایش بسیار سریع دارند و در جدیترین حالتهای التهابی حتی به 500-1000 میلیگرم در لیتر میرسند. کاهش مقادیر نشاندهنده کاهش التهاب را در پی دارد. یادآوری این نکته مهم است که برخی از شرایط و یا داروها میتوانند باعث افزایش غلظت این پروتئین در خون شوند، مانند داروهای ضد بارداری کوچک، درمانهای هورمونی، بارداری و همچنین چاقی.
همچنین مطالعه کنید : تزریق سرم در منزل
نظرات: