آموزش شیردهی و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

شیردهی هم برای مادر و هم برای نوزاد تجربه زیبایی است. چرا که به سالم و قوی نگه داشتن نوزاد شما کمک می‌کند و یک پیوند زیبا بین شما و کودکتان ایجاد می‌کند. برخی از مادران از شیردهی در مکان‌های عمومی راحت هستند، در حالی که برخی دیگر در رویکرد خود محافظه کارانه‌تر عمل می‌کنند و ترجیح می‌دهند مناطق تعیین شده شیردهی و سایر محیط‌های خصوصی را بپوشانند یا نگه دارند. آموزش شیردهی در منزل یکی از خدماتی است که توسط پزشکان متخصص زنان و پرستاران ماهر در مهر درمان ارائه می‌شود. برای اطلاع بیش‌تر از این نوع سرویس تا آخر این مقاله با مهر درمان همراه باشید.

چگونه به کودک خود شیر دهیم ؟

تغذیه با شیر مادر مهارتی است که با تمرین بهتر می‌شود. هر زمان که کودک شما گرسنه است به کودک خود شیر دهید. در 2 هفته اول، کودک شما حداقل 8 بار در یک دوره 24 ساعته شیر می‌خواهد. در ادامه راهنمای گام به گام آموزش شیردهی مادر آورده شده است.

مرحله اول

روی یک صندلی راحت بنشینید. کودک خود را روی یک بالش روی پاهای خود نگه دارید. با یک دست سر نوزاد و با دست دیگر سینه خود را نگه دارید.

آموزش شیردهی

مرحله دوم

سینه خود را با یک دست با استفاده از “U hold” نگه دارید و باریک کنید. انگشت شست شما در سمت بیرونی سینه قرار خواهد گرفت. انگشتان شما در سمت داخلی قرار خواهند گرفت. همچنین می‌توانید از «C hold» استفاده کنید، در حالی که تمام انگشتانتان زیر نوک پستان و شستتان بالای آن است.

شیردهی نوزاد

بازوی دیگر شما پشت سر کودک است و دست شما از پایه سر کودک حمایت می‌کند. انگشتان و شست خود را به سمت گوش‌های کودک بگیرید.

نحوه شیردهی

مرحله سوم

کودک را وادار کنید تا دهانش را باز کند. کودک دهان خود را به طور گسترده در جلوی سینه باز می‌کند.

شیردادن به نوزاد

لب پایین کودک را با نوک پستان خود تماس دهید تا دهان کودک باز شود. صبر کنید تا دهان کودک شما کاملاً باز شود، مانند یک خمیازه بزرگ. کودک را سریع به سینه خود نزدیک کنید. سپس سینه خود را به داخل دهان کودک هدایت کنید.

طریقه شیر دادن نوزاد

نوک سینه و قسمت بزرگی از ناحیه تیره‌تر اطراف نوک پستان (آرئولا) باید در دهان کودک باشد. لب‌های کودک باید باز شود نه اینکه به داخل تا شود. در حالی که کودک در حال شیر خوردن است به صدای مکیدن و بلع منظم گوش دهید. هنگامی که کودک شیر را قورت می‌دهد، کمی تکان می‌خورد.

روش شیر دادن به نوزاد

مرحله پایانی

اگر نیاز دارید نوزاد را از روی سینه خود بردارید (مثلاً برای تغییر موقعیت)، باید ناک کودک را روی نوک پستان خود بشکنید. برای شکستن چفت کودک، یک انگشت خود را در گوشه دهان کودک قرار دهید. انگشت خود را بین لثه‌های کودک فشار دهید تا به آرامی قفل آن بشکند. اگر قفل را قبل از برداشتن نوزاد نشکنید، نوک سینه‌های شما ممکن است زخم، ترک خورده یا کبود شوند.

همچنین مطالعه کنید : کاردرمانی کودکان چگونه است ؟

مکیدن صحیح از نوک سینه‌ها محافظت می‌کند

اگر نوک سینه‌ها در چند روز اول کمی تحریک شوند، طبیعی است. اما درد نشان می‌دهد که کودک هنگام مکیدن به نوک سینه آسیب می‌زند. درد نوک سینه می‌تواند بسیار دردناک باشد. درد نوک سینه اغلب به دلیل وضعیت شیردهی یا تکنیک شیردهی ایجاد می‌شود. به همین دلیل برای مادران مهم است که به ماما یا مشاور شیردهی اجازه دهند از همان ابتدا به آنها نشان دهد که چگونه کودک خود را در موقعیت مناسب شیردهی قرار دهند.

وضعیت تنش‌آمیز و ناراحت‌ کننده مادر در هنگام شیردهی می‌تواند منجر به عدم جریان کافی شیر و کشیدن بی‌صبرانه نوک پستان توسط نوزاد شود. اگر کودک به اندازه کافی به بدن مادر نزدیک نباشد، نمی‌تواند به اندازه کافی بافت سینه را بگیرد. اگر فقط نوک سینه در دهان باشد، به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و احتمالاً آسیب می‌بیند. علاوه بر این، کودک شیر کمی دریافت می‌کند. به همین دلیل بهتر است قسمت هاله نیز در دهان نوزاد باشد.

چرا بعضی از نوزادان بعد از شیر دادن استفراغ می‌کنند؟

اصلاً غیرعادی نیست که نوزادان در چند ماه اول زندگی همزمان با آروغ زدن، آب دهانشان را بیرون بیاورند. ماهیچه‌ای که قرار است ورودی معده را ببندد هنوز به اندازه کافی قادر به انجام این کار نیست، به همین دلیل است که شیر گاهی اوقات به سمت بالا می‌رود. نوشیدن بیش از حد سریع نیز می‌تواند منجر به افزایش تف کردن شود، زیرا کودک شما هوای زیادی را می‌بلعد.

کلام آخر

اگر تازه زایمان کرده‌اید و آموزش‌های لازم شیردهی را ندیده‌اید، نگران نباشید. می‌توانید با کمک مجموعه مهردرمان آموزش‌های لازم شیردهی را ببینید و به نوزاد خود به شیوه درست شیر دهید. برای ثبت درخواست آموزش شیردهی می‌توانید فرم‌های مربوطه را تکمیل کنید و یا اینکه با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

همچنین مطالعه کنید : پرستار کودک

نظرات:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *